Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Even geen werkzaamheden aan Leunisdijk vanwege vakantie

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Esch (c) Nieuws (c) Boxtel Over Wegen (c)

De werkzaamheden aan de herinrichting van de Leunisdijk in Esch vorderen gestaag en liggen schema. Aannemer Van der Zanden uit Moergestel gooit er echter na komend weekeinde voor drie weken de pannen op vanwege de bouwvakvakantie. De weg is alleen bereikbaar voor bestemmings- en fietsverkeer.

Wie nu met de auto vanuit Boxtel naar Esch rijdt, moet een blokje om via het fietspad dat de straten Broxven en Het Kruys met elkaar verbindt. Tijdens de vakantieperiode kan gemotoriseerd verkeer echter geen gebruik meer maken van die doorsteek. De aannemer plaatst het paaltje tijdelijk weer terug. Doorgaand verkeer dient gewoon de omleidingsroute te blijven volgen. 

Het werk aan de nieuwe riolering is klaar tot ter hoogte van huisnummer 43. Deze week probeert de aannemer nog zoveel mogelijk straatwerk af te ronden. Ook wordt de nieuwe wadi aan De Wertjes verder uitgegraven, die wordt gebruikt om regenwater op te vangen.

LAATSTE DEEL

Na de vakantie, op maandag 6 september, gaan Van der Zanden verder met de werkzaamheden voor het laatste deel. Dat moet eind september zijn afgrond en betreft de kruising met Broxven en De Wertjes en omgeving. De tijdelijke doorsteek over het fietspad naar Het Kruys wordt dan ook weer geopend.

OP DE FOTO: Inmiddels is dit deel van de Leunisdijk al voorzien van een nieuw rioleringssysteem. De bestrating ligt er ook al grotendeels in. Na de vakantie gaat de aannemer verder. (Foto: Hans van Doorn).