Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Even niet denken aan corona op Liempdse kermis

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De Liempdse kermis is vanavond van start gegaan. Dat laten de inwoners niet zomaar aan zich voorbij gaan. Al direct nadat de attracties om zeven uur ‘s avonds begonnen te draaien, stroomden de twee terreinen en de terrassen vol. ‘Yes, we mogen weer’, zie je de kinderen denken. Maar ook hun ouders zijn blij dat er na de lange coronastilte weer iets te doen is in het dorp.

,,En? Was het leuk in de botsauto’s?”, vraagt Alex van den Braak aan zijn zoon Koen en dochter Noor. ,,Jaaaaa”, klinkt het in koor. De kinderen hebben er duidelijk zin in en willen snel door naar de volgende attractie. Alex en zijn vrouw Miranda kijken het lachend aan. Het is ook voor hen de eerste echte dorpsactiviteit sinds lange tijd. ,,Koen en Noor keken hier echt naar uit. Vandaag gaan wij nog mee, maar morgen gaat onze zoon met wat vriendjes. Gelukkig is het hier kleinschalig en staat er een hek om het terrein”, geeft Miranda aan.

De kermis, die nog tot en met woensdag duurt, is dit jaar vanwege de nog heersende coronapandemie verdeeld over twee terreinen. De kinderattracties en snoep- en eetkramen staan op en rond het Raadhuisplein en het Concordiapark. De grotere attracties en een aantal spelkramen zijn een stukje verderop te vinden, op evenemententerrein D’n Tip. Daar houden enkele beveiligers toezicht op de menigte. Op die manier wil de gemeente Boxtel voorkomen dat het te druk wordt. De bezoekers verdelen zich goed over het terrein, zien ook de twee politieagenten die een kijkje komen nemen. Zij draaien tevreden weer om.

PAKKEN WAT KAN

Dat iedereen wel toe is aan een verzetje blijkt wel uit het feit dat het rond half acht al aardig druk is op D’n Tip. Maar ook de terrassen van ‘t Huukske, de Durpsherberg en ‘t Wapen van Liempde zijn al snel gevuld. Kinderen, ouders en uitbaters lopen rond met een lach op het gezicht. Maar ook de kermisexploitanten zelf zijn blij dat ze hun attracties weer van stal mogen halen. Joop van de Weerdt staat met zijn funhouse Central Park voor het eerst in Liempde. ,,Hier zit een blije ondernemer hoor”, zegt hij vanuit zijn verkoophokje. ,,Het zijn dramatische tijden geweest. Ik ben op de kermis opgegroeid. Heb van jongs af aan geleerd om mensen te entertainen. Als dat dan niet kan, dan doet dat pijn. Normaal draaien we minstens 28 kermissen per jaar, nu zijn dat er pas vier. Nee, normaal is het nog lang niet, maar we pakken alles wat we kunnen. Daar ben je toch ondernemer voor”, grijnst hij.

Bij de boksbal, die naast de botsauto’s staat, verzamelen zich ook al snel een aantal jongens van zo’n 11 à 12 jaar. Stoer proberen ze een zo hoog mogelijke score te slaan. Dat lukt de een beter dan de ander. ,,Ik zit op boksen, dus kan het al wel een beetje”, zegt de grootste van de drie. ,,En nee, we geven er niet al ons geld aan uit”, geven ze snel lachend aan. Dan roept een van hen: ,,Kom, we gaan in de botsauto’s!” En weg zijn ze. Op naar een vermakelijke avond op de Liempdse kermis.

OP DE FOTO’S: Volop kinder- en oudervreugde in de vliegtuigjes op de Liempdse kermis. De jongste jeugd vermaakt zich prima, net zoals de oudere kinderen op D’n Tip. (Foto’s: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding