Afbeelding
Foto: wsv de Keistampers

Afwisselende routes door natuurpracht Kampina

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Lennisheuvel (c)

Wandelsportvereniging De Keistampers uit Boxtel houdt zondag 29 augustus haar traditionele Kampinatocht. De verschillende afstanden zijn allen uitgezet binnen Nationaal Landschap Het Groene Woud en hebben het Boxtels/Oisterwijkse natuurgebied als middelpunt. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Stichting Natuurmonumenten en Brabants Landschap hebben voor deze tocht verschillende van hun eigendommen opengesteld voor wandelaars. Daardoor kan WSV De Keistampers afwisselende en bijzondere routes uitzetten.

Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden. De tochten van 20 en 30 kilometer komen ook door de Oisterwijkse bossen en vennen. Maar het is ook mogelijk om een route van 15 en van 7 kilometer te lopen. Wie de langste afstand af wil leggen, kan tussen 08.00 en 10.00 uur vertrekken. De middellange tochten starten tussen 08.00 en 12.00 uur en de kortste route tussen 09.00 en 12.00 uur. De startlocatie is het Jacob Roelandslyceum aan de Grote Beemd 3 in Boxtel.

De wandelaars van de 7 kilometer lange tocht, worden met busjes naar de Kampina gebracht en na afloop ook weer terug naar het startpunt. De organisatie waarschuwt wel dat er op sommige momenten een grotere aanloop kan zijn, waardoor deelnemers even moeten wachten op het vervoer. Dat is namelijk een populaire route voor gezinnen met kleine kinderen en mensen die geen lange afstanden meer kunnen wandelen, maar wel van de Boxtelse natuur willen genieten.

Zowel op de startlocatie als onderweg zijn er vanwege de coronamaatregelen geen versnaperingen te verkrijgen. Deze dienen deelnemers zelf van thuis mee te nemen. 

INSCHRIJVEN

De inschrijfkosten voor mensen die geen lid zijn van een wandelbond bedragen 3 euro. Kinderen en leden betalen een euro per persoon minder. Voorinschrijven is mogelijk via het aanmeldingsformulier op www.dekeistampers.nl.

Meer informatie is verkrijgbaar via e-mailadres dekeistampers@live.nl of bel naar 06-16 21 17 03.

OP DE FOTO’S: WSV De Keistampers heeft diverse interessante routes uitgezet door de Kampina. (Foto’s: eigen collectie).

Afbeelding