Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Bordjes brengen fietsparkeerplekken extra onder de aandacht

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

‘U staat hier TOP!’, valt er op verschillende nieuwe bordjes in het Boxtelse centrum te lezen. Deze zijn geplaatst om fietsers te wijzen op de juiste locaties om hun tweewieler te parkeren. Vorige week werd al een startschot gegeven voor een bewustwordingscampagne middels groene en oranje labels. De borden zijn daar een aanvulling op.

De actie is opgezet door Bruisend Centrum Boxtel met de zogeheten Taakgroep Rechterstraat (initiatiefnemer van het herinrichtingsplan). Op verschillende momenten in de komende weken kunnen bezoekers die hun fiets in het daarvoor bestemde vak plaatsen, een groen label aan hun stuur krijgen. Overige bezoekers vinden een oranje label waarop staat dat ze de kans op een traktatie bij de Hema hebben gemist. 

Met het plaatsen van de borden op diverse locaties, onder meer voor de Kruidvat en ter hoogte van de Blokker, hopen de initiatiefnemers nog duidelijker aan te geven dat er voldoende ruimte is om fietsen te parkeren in het centrum. 

Voor het terras van De Rechter is een extra bord geplaatst. Daar staan nog geen fietsenrekken, maar die komen er op korte termijn wel. Dat heeft wethouder Fred van Nistelrooij deze week besloten na overleg met de taakgroep.

De meningen over de ludieke parkeeractie met de gekleurde labels liepen vorige week uiteen: van ‘hartstikke leuk’ tot ‘wat een belachelijk gedoe’. Henk van der Zee van de Taakgroep Rechterstraat, snapt de discussie wel: ,,Maar uiteindelijk moet het er toe leiden dat bezoekers veilig kunnen wandelen en fietsen door het centrum.”

Afbeelding
Afbeelding