Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Onderzoek naar geluidsoverlast voor 52 Boxtelse woningen

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Om geluidsoverlast van verkeer tegen te gaan, zijn in drukke centrumstraten van Boxtel wellicht extra maatregelen aan woningen nodig. De gemeente onderwerpt ruim vijftig huizen aan een onderzoek, de resultaten moeten medio volgend jaar bekend zijn. Als geluidswering inderdaad nodig blijkt, wordt die in de tweede helft van 2022 aangebracht. Mits de bewoners c.q. eigenaars ermee instemmen.

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat 52 huizen aan de Baroniestraat, Breukelsestraat, Bosscheweg en Eindhovenseweg te veel geluid op de gevel krijgen van voorbijkomend verkeer. De verwachte verkeersstructuur en -drukte in het jaar 2030 is het uitgangspunt om te bepalen of ook in een woning daadwerkelijk overlast is. Daarbij wordt er van uit gegaan dat dan ook de verkeersmaatregelen zijn uitgevoerd in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).

OP DE FOTO: Het vele verkeer op onder meer de Baroniestraat (hier ter hoogte van de kruising met de Pastoor Erasstraat en de Annastraat) zorgt voor flink wat geluidsbelasting op de gevels van de woningen. (Foto: Peter de Koning, 2020).