Met tijdelijke verkeersborden wordt het inrijverbod van de Rechterstraat aangekondigd.
Met tijdelijke verkeersborden wordt het inrijverbod van de Rechterstraat aangekondigd. Foto: Henk van Weert

Fellenoord ‘s weekends doodlopende weg

Algemeen Boxtel Over Wegen (c) Nieuws (c) Verkeer & Infrastructuur (c)

* UPDATE * In het verkeersbesluit voor de vernieuwde Rechterstraat waarover de voorbije weken het nodige is gezegd en geschreven, is ook sprake van inrijverbod vanaf de Fellenoord op vrijdag. Dat verbod geldt nu ook in de weekeinden waarmee Fellenoord een deel van de week een ‘doodlopende straat’ is. Met dien verstande dat automobilisten wel de Konijnshoolsedreef in en uit kunnen rijden.  

Het inrijverbod op vrijdagen tot 15.00 uur heeft alles te maken met de weekmarkt. Evenementenstichting Boxtel Vooruit en de lokale horeca drongen in een brandbrief aan B en W er vorige week op aan het verbod te verlengen tot en met zondag. Ze vreesden dat anders automobilisten ‘klem’ zouden komen zitten in het weggedeelte tussen Fellenoord en Rozemarijnstraat. Dat zou kunnen gebeuren omdat de Markt in de zomermaanden op zaterdag en zondag is afgesloten in het kader van publieksactiviteiten van Bruisend Centrum Boxtel. En rechtsomkeer maken is niet toegestaan omdat dit deel van de Rechterstraat eenrichtingsverkeer geldt.  

Verkeerswethouder Fred van Nistelrooij heeft deze week gehoor aan gegeven aan de oproep om het inrijverbod te verlengen. ,,Afgelopen weekeinde leidde de situatie nog niet tot problemen. Simpelweg omdat het te slecht weer was en er niet veel te doen was. Maar we zijn heel content dat nu tijdelijk andere borden zijn geplaatst”, meldt woordvoerder Wim Ketelaars van Bruisend Centrum Boxtel. 

Vorig jaar, toen het plein in de zomer ook al autovrij was op zaterdag en zondag, mochten pakketbezorgers en bevoorraders van bedrijven het eenrichtingsverkeer in de Clarissenstraat tijdelijk negeren. Dat is ook nu weer het geval, meldt Ketelaars. ,,We bekijken per weekeinde hoe dat verloopt.”

OP DE FOTO: Gisteren, donderdag 5 augustus, zijn tijdelijke verkeersborden geplaatst waarmee op diverse plekken het inrijverbod van de Rechterstraat wordt aangekondigd. Het ‘vaste’ verbodsbord erachter, dat een week eerder in het straatbeeld verscheen, is inmiddels weer weggehaald. (Foto: Henk van Weert).  (Foto: Henk van Weert).