Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Liempde maakt zich klaar voor vijf kermisdagen

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

De coronacrisis zorgde ervoor dat er vorig jaar geen kermis was in Liempde. Maar woensdag, donderdag en vrijdag begonnen de exploitanten met de bouw van hun attracties. Vanaf zaterdag kan iedereen weer rondjes draaien in de vermaakzaken.

De kermisattracties staan dit keer verdeeld over twee locaties in het dorp. De grotere zaken, zoals de botsauto’s en een Funhouse komen op het evenemententerrein D’n Tip aan de Barrierweg, terwijl de kleinere attracties zoals een draaimolen en de snoepkraam op en rond het Raadhuisplein en het Concordiapark staan.

Deze verdeling is zo gemaakt om het aantal bezoekers te kunnen reguleren. Op D’n Tip kunnen volgens de richtlijnen maximaal 440 mensen binnen. Tevens zijn er in- en uitganscontroles op het terrein. 

Normaal gesproken grijpen de omliggende horecazaken het evenement aan om feestelijke activiteiten te organiseren. De huidige coronamaatregelen steken daar echter een stokje voor. De terrassen zijn wel open tijdens de kermisuren, maar er zijn geen optredens. 

Ondanks alle beperkingen, start de Liempdse kermis zaterdag om 19.00 uur. Deze duurt tot en met woensdag 4 augustus. Op de andere dagen draaien de attracties vanaf 14.00 uur. 

In Boxtel start de kermis vrijdag 20 augustus. Ook daar zijn maatregelen getroffen om de bezoekersaantallen te beperken. De attracties staan dan verdeeld over het Breukelsplein en de Markt. Op eerstgenoemde locatie zijn dan dagelijks zo’n 600 à 700 personen welkom.

OP DE FOTO’S: Donderdagochtend staat een groot deel van de Liempdse kermis al opgebouwd. (Foto’s: Gerard Schalkx).

Afbeelding
Afbeelding