Gerard Alderliefste tourt dit najaar door het land met zijn show 'Mijn avonturen met Ramses Shaffy'. (Foto: Eigen collectie).
Gerard Alderliefste tourt dit najaar door het land met zijn show 'Mijn avonturen met Ramses Shaffy'. (Foto: Eigen collectie).

Alderliefste luistert jubileumseizoen Serenade op

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c)

De Serenade bestond vorig jaar een kwarteeuw. De culturele accommodatie aan de Oude Dijk 117 in Liempde viert het door corona uitgestelde zilveren feestje na de zomervakantie, met verschillende optredens door het seizoen. Zo staat Gerard Alderliefste vrijdag 24 september op de planken met zijn theatertour ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’.

De muzikant uit het Friese Heerenveen heeft een interessant verhaal te vertellen. Hij begeleidde de chansonnier Shaffy tijdens een toegift van diens muzikale carrière. In 2005 bracht Shaffy samen met Alderliefste en diens band het beroemde nummer ‘Laat me - Vivre’ opnieuw uit. Dit leidde tot een heuse revival van het nummer en een reeks optredens door heel Nederland die Alderliefste muzikaal begeleidde.

In die periode ontstond ook een bijzondere vriendschap tussen Shaffy en de Fries. Alderliefste publiceerde op 1 december 2019 ter gelegenheid van de tiende sterfdag van Shaffy een boek over de artiest. Alderliefste beschrijft daarin de avonturen die tijdens de tour werden beleefd. In het drukwerk ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ lezen de mensen als het ware mee in het dagboek van Alderliefste uit die tijd. 

THEATER ÉN MUZIEK

In het verlengde van zijn publicatie houdt de muzikant nu een theatertour. Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Alderliefste over de belevenissen met Shaffy, maar hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is zang, begeleid op piano en/of gitaar.

Het optreden op 24 september start om 20.00 uur, de zaal deuren gaan om 19.30 uur open. Een kaartje kost 15 euro. Tickets zijn te bestellen via www.deserenade.nl.

OP DE FOTO: Gerard Alderliefste tourt dit najaar door het land met zijn show ‘Mijn avonturen met Ramses Shaffy’. (Foto: Eigen collectie).