Het vlonderpad gezien vanaf het Hulserstraatje, een doodlopend weggetje dat parallel loopt aan de westkant van de rijksweg A2, tussen de Dommel en de spoortunnel Duits Lijntje.
Het vlonderpad gezien vanaf het Hulserstraatje, een doodlopend weggetje dat parallel loopt aan de westkant van de rijksweg A2, tussen de Dommel en de spoortunnel Duits Lijntje. Foto: Henk van Weert

Wandelen kan weer over vernieuwd vlonderpad

Algemeen Boxtel Oost (c)

In de vorige editie van Brabants Centrum sprak een woordvoerder van het waterschap de verwachting uit dat het vernieuwde vlonderpad op de zuidelijke rivieroever van de Dommel in Boxtel-Oost eind deze week geopend zou worden. Daags na die publicatie, vrijdag dus, was het hek op het voetgangersbrugje ter hoogte van De Kaarsenmaker echter al verdwenen en bleek het karwei geklaard. 

Veel werk was er vorige week niet meer te doen. Her en der moesten enkele ‘moeilijke’ hoekjes nog opgevuld worden met kunststof planken. En aan de kant van het Hulserstraatje, een doodlopend weggetje parallel aan de rijksweg A2, moest nog een opstapje worden gemaakt. Dat is nu gedaan door middel van de plaatsing van een betonblok. Zodoende wordt weer veelvuldig gebruikgemaakt van de populaire wandelroute. Het oorspronkelijke vlonderpad werd in 2012 gebouwd van acaciahout. Vorig jaar bleek dit verrot en eind oktober werden de plankiers afgesloten. Met enige vertraging werd een nieuwe constructie gebouwd van gerecycled kunststof. 

OP DE FOTO: Het vlonderpad gezien vanaf het Hulserstraatje, een doodlopend weggetje dat parallel loopt aan de westkant van de rijksweg A2, tussen de Dommel en de spoortunnel Duits Lijntje. (Foto: Henk van Weert).