Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

Daniëlle en Kirsten nemen afscheid van Blobby en Kippie

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Netjes geordend, langs de randen van het veldje tegenover de Kinderboerderij aan het Apollopad, zitten zo’n 25 ouders en kinderen om hun oude speelgoed en kleding te verkopen. De Dubbeltjesmarkt is na een jaar afwezigheid weer terug en de jeugd is de activiteit nog niet vergeten. De zusjes Daniëlle (10) en Kirsten (12) Peltenburg zaten er woensdagmiddag tussen twee en vier uur ook. Een gesprekje over Blobby en Kippie in weer en wind...

Hebben jullie al veel verkocht? ,,Ja, we hebben al 4,30 euro verdiend!”, zegt Kirsten. ,,Het is pas kwart over twee, dus hopelijk raken we alles kwijt voor het einde van de dag. En anders geven we het weg”, vult Daniëlle haar zus aan.

Kijk, dat is al een goed begin. Wat hebben jullie allemaal al verkocht? ,,Een Lego-setje, cd’s en dvd’s”, vertelt de oudste van de twee. ,,En Blobby!”, roept Daniëlle snel.

Blobby? ,,Ja, dat is het puddingmonster uit Hotel Transsylvanië (een animatiefilm voor kinderen - red.)”, legt ze uit.

Hebben jullie alle spulletjes zelf uitgezocht? ,,Vorig jaar al, maar toen ging de Dubbeltjesmarkt niet door. Ondertussen zijn we verhuisd, dus stond alles al in dozen ingepakt. Dat was wel handig”, zegt Daniëlle. Kirsten: ,,Het zijn allemaal dingen waar we niet meer mee spelen of naar kijken. De leuke spelletjes hebben we nog thuis staan hoor.” Dan wijst de jongste zus naar het spelletje Mini Loco met Kikker en zijn vriendjes: ,,Papa en mama vinden het wel jammer als we dit verkopen. Daar hebben we vroeger namelijk erg veel plezier mee gehad. Maar nu mag het van ons weg.”

En zijn er nog spulletjes die jullie echt niet meer mee terug willen nemen? ,,Alles mag weg. Maar vooral deze klok.” Kirsten wijst een paarse, ronde kinderklok aan met een Disneyprinses erop. ,,Die vinden we echt lelijk”, giebelt Daniëlle. Dan voegt ze er nog aan toe: ,,En Kippie mag ook weg, maar ook weer liever niet. Want het is een hele lieve knuffelkip.”

OP DE FOTO: De zusjes Daniëlle (links) en Kirsten Peltenburg namen gistermiddag deel aan de Dubbeltjesmarkt bij de Kinderboerderij en giebelden wat af met z’n tweeën. (Foto: Rens van den Elsen).