Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

BELL en De Walnoot houden een ‘dorpentoernooi’

Algemeen Liempde (c) Esch (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c)

Jeu-de-boulesvereniging De Walnoot houdt zaterdag 25 september een toernooi voor alle inwoners van de kernen Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde. Dit doet de club op aanvraag van BELL. Die stichting heeft een jaar uitgetrokken om de inwoners van Esch welkom te heten bij de gemeente Boxtel. Dat gebeurt met de hulp van verschillende clubs en organisaties, waaronder deze sportieve activiteit.

Stichting BELL heeft het afgelopen jaar verschillende activiteiten ontplooid om de inwoners van de vier dorpen in de gemeente Boxtel met elkaar te verbinden. Vanwege de coronapandemie werd dat in de eerste helft van 2021 erg lastig gemaakt. Maar nu de regels wat versoepelen, is er ook weer meer mogelijk, onder meer op het gebied van sport. 

De Walnoot haakt hier op verzoek van BELL op in en nodigt alle inwoners uit om in tweetallen (doubletten) ‘de ballen te kruisen’. Dit toernooi vindt plaats op de accommodatie van de jeu-de-boulesclub aan de Selissenwal 25. De vereniging zorgt hierbij voor het nodige spelmateriaal zodat iedereen aan het toernooi mee kan doen.

TROFEE 

Alle deelnemers spelen minimaal vijf wedstrijden. Daarnaast biedt De Walnoot ruimte om met elkaar kennis te maken onder het genot van een hapje en een drankje. Aan het einde van de dag wordt de BELL-trofee uitgereikt aan de winnaars van het toernooi.

Het sportieve evenement begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven voor het gratis toernooi door een e-mail te sturen met de namen van de spelers en een telefoonnummer naar kruisendeballen.jbvdewalnoot@gmail.com.

ZOMER IN M’N BOULES

Een toernooi voor de hele gemeente Boxtel is natuurlijk mooi, maar ook de eigen leden willen graag eens tegen elkaar strijden. Dat gebeurde zaterdag onder het creatieve mom van ‘Ik heb de zomer in m’n boules’. Op de banen van JBV De Walnoot speelden de deelnemers twee tegen twee hun partijtjes in een drukkende warmte. 

De vereniging had niet alleen voor een welkomstdrankje gezorgd, ook konden deelnemers cadeaubonnen winnen. Uiteraard werd bij de opzet van het toernooi rekening gehouden met de coronaprotocollen.

WEER SPELEN

Sinds half mei mag er weer volgens reguliere openingstijden op de buitenbanen van de vereniging gespeeld worden. Meer informatie hierover is te vinden op de website: www.jbvdewalnoot.nl.

OP DE FOTO: De leden van JBV De Walnoot hadden zaterdag de ‘zomer in hun boules’. De club had een speciaal zomertoernooi voor haar leden op de buitenbanen aan Selissenwal 25 georganiseerd. (Foto: Hans van Doorn).

Afbeelding