Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Liempdse uitbaters Ruud en Mitch schitteren in eigen realityserie

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Liempdenaren Ruud Bouwmans en Mitch Stupers van pannenkoekenhuis ‘t Struifhuis staan vanaf 30 augustus centraal in hun eigen realityserie, gemaakt door dorpsgenoot Lars van den Akker. ‘Ruud en Mitch: the take over’ heet het programma, dat online te bekijken is.

Het dagelijks leven en de zakelijke ambities van het koppel staan centraal in de online televisieserie. ,,Ruud en Mitch nemen café ‘t Wapen van Liempde per 1 september officieel over van Ad Schelle en Josephine Bekkers en maken daar samen met pannenkoekenhuis ‘t Struifhuis één bedrijf van. Het blijven twee afzonderlijke horecagelegenheden, maar aan de achterkant wordt het wel één organisatie waarin al het personeel samenwerkt”, legt de jonge Liempdse filmmaker uit. 

JAIMIE VAES

In maart werd Lars door Ruud en Mitch benaderd. ,,Toen was al bekend dat zij het café van Ad over wilden nemen. Maar dat mocht ik natuurlijk nog tegen niemand vertellen.” Lars liep op dat moment stage, die hij inmiddels heeft afgerond, bij het productiebedrijf Tigris Media uit Amsterdam. Hij werkte aan het Discovery+-programma ‘Jaimie Vaes: in the Vaes Lane’, een realityserie over de vriendin van rapper Lil’ Kleine. ,,Daaruit haal ik natuurlijk wel inspiratie voor deze reeks”, legt hij uit. 

Hoeveel afleveringen er precies van de Liempdse serie komen, is nog niet bekend, want het maken ervan kost best wat geld. Lars: ,,We denken erover na om het programma ergens te pitchen. We hebben natuurlijk wel wat kosten moeten maken om het te produceren...”

HILARISCHE SCENE

De lokaal opgenomen show draait om de dagelijkse beslommeringen van Ruud en Mitch in aanloop naar de overname van ‘t Wapen van Liempde en alle dingen die daarbij komen kijken. ,,Het koppel gaat bijvoorbeeld wijn proeven, maar ook verf uitzoeken”, vertelt Lars. Ook dingen die niet met de zaak, maar met hun huishouden te maken hebben, brengt het Liempdse filmtalent in beeld. 

Een hilarische scene is bijvoorbeeld het ophangen van een gordijn in de slaapkamer van de twee lokale ondernemers. Die begint met Ruud aan het woord: ‘Nou ja, de zon komt echt precies aan deze kant op en schijnt ‘s morgens zo recht langs de lamellen af op mijn bakkes.’ Lars: ,,De communicatie tussen Ruud en Mitch is nog wel een dingetje. Zelf vinden ze die heel duidelijk, al ontstaan er wel eens misverstanden...”

Meer spoilers wil Lars nog niet vrijgeven. ,,Maar we hebben al met een aantal mensen naar de pilot gekeken, velen vonden het al een leuk item. En toen was het nog pas grof gemonteerd.”

Naast Ruud en Mitch krijgen ook een aantal andere Liempdenaren die in het leven van het duo een rol spelen, een rol in de serie. Zoals enkele werknemers, maar ook vrienden van het duo. 

Vanaf vandaag wordt er reclame gemaakt voor de online videoreeks, onder meer met een promovideo die ook via sociale media wordt geplaatst. Op maandag 30 augustus is de eerste aflevering. Die wordt onder meer gepubliceerd op de Facebookpagina van ‘t Struifhuis. 

OP DE FOTO: Ruud Bouwmans (midden) en Mitch Stupers uit Liempde nemen per 1 september officieel ‘t Wapen van Liempde over. In aanloop naar die datum, is dorpsgenoot Lars van den Akker (links) aan de slag gegaan met een realityserie over het duo. (Foto: Albert Stolwjik).