Vanaf het balkon van hun appartement in Smalwaterhof nemen Louis en Riek van der Velden-Hobbelen de felicitiatie van 't Brukels Muziekske verrast in ontvangst.
Vanaf het balkon van hun appartement in Smalwaterhof nemen Louis en Riek van der Velden-Hobbelen de felicitiatie van 't Brukels Muziekske verrast in ontvangst. Foto: Peter de Koning

Koperen klanken voor diamanten koppel

Algemeen

Riek en Louis van der Velden wisten niet wat ze gistermiddag hoorden. Voor hun appartementje in Smalwaterhof aan de Boxtelse Annastraat klonk ineens vrolijke muziek. Een complete verrassing voor het echtpaar. En niet zonder reden, want dat trad op de kop af zestig jaar geleden in het huwelijksbootje. 

Louis (84) is het oudste lid van ‘t Brukels Muziekske en dus trad het blaasorkest aan om hun nestor en zijn twee jaar jongere vrouw te fêteren. Vanaf hun balkon namen de twee diamanten echtelieden de muzikale verrassing dankbaar in ontvangst. Maar daar bleef het niet bij. Natuurlijk werd Louis overgehaald om ook een nummertje mee te blazen op zijn trombone. 

Na afloop volgde met de kinderen Lianne, Jos en Harold, hun partners en de kleinkinderen een feestelijk samenzijn. 

Trombonist Louis van der Velden speelt op zijn huwelijksdag een deuntje mee met 't Brukels Muziekske. Links zijn echtgenote Riek.