Tonio André, teammanager bij De La Salle, was trots op de vondsten.
Tonio André, teammanager bij De La Salle, was trots op de vondsten. Foto: De La Salle

Opruimdag bij De La Salle levert flinke verzameling afval op

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

De opruimactie van De La Salle op 14 juli heeft flink wat volle vuilniszakken opgeleverd. Jongeren en een groot aantal medewerkers kwamen die dag in actie om de zwerftroep op te ruimen.

Gewapend met een aantal grijpers en het motto ‘Zonder zooi blijft ons terrein mooi!’ kwamen de jongeren en medewerkers in actie op het terrein van het orthopedagogisch instituut aan de Schijndelseweg. ,,De sfeer was goed en het was erg leuk om het samen te doen”, laat een woordvoerder weten. Als dank ontvingen de jongeren een ijsje en een zakje chips.

De medewerkers en jongeren van Leerwerkbedrijf Groen ruimen bijna dagelijks veel zwerfafval op. ,,Het terrein is ons visitekaartje naar de buitenwereld; het is belangrijk dat we het schoonhouden. Medewerkers hebben een voorbeeldfunctie: wie afval ziet liggen, deponeert het in de prullenbakken, ook al is het afval niet van jou”, aldus de woordvoerder.

De La Salle biedt behandelingen, onderwijs en begeleiding naar werk aan jongeren met een licht verstandelijke beperking (vaak in combinatie met gedrags- of psychiatrische problemen).

Medewerkers en jongeren gingen gewapend met afvalgrijpers op zoek naar troep tijdens een opruimdag bij De La Salle. (Foto's: De La Salle).
In alle hoeken en gaten werd gezocht naar afval op het terrein van De La Salle.