De vele fietsen die vrijdag voor het terras van De Rechter stonden, kregen een oranje label. Zo werd erop gewezen dat ze foutief stonden gestald. Volgende week wordt deze  plek tóch een officiële fietsenstalling.
De vele fietsen die vrijdag voor het terras van De Rechter stonden, kregen een oranje label. Zo werd erop gewezen dat ze foutief stonden gestald. Volgende week wordt deze plek tóch een officiële fietsenstalling. Foto: Hans van Doorn

Oók fietsenrekken voor het terras van De Rechter

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

De discussie over fietsparkeren in het centrum van Boxtel leidt ertoe dat wethouder Fred van Nistelrooij (verkeer en openbare ruimte) heeft besloten om aan het begin van de Rechterstraat, nabij de Zwaanse Brug aan de kant van het terras van restaurant De Rechter, óók fietsrekken te plaatsen.

Van Nistelrooij voerde hierover deze week overleg met de Taakgroep Rechterstraat. Het besluit heeft ook de in afstemming van restauranteigenaar John van de Langenberg van De Rechter, meldt Henk van der Zee van de taakgroep die het initiatief nam tot herinrichting van de belangrijkste winkelstraat van Boxtel. De fietsrekken worden naar verwachting eind volgende week geplaatst.

Lees meer over het fietsparkeren in het artikel dat vrijdag in deze app verscheen.