Afbeelding
Foto: eigen collectie

Rugbyers hebben snode plannen voor komend seizoen...

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Met een flinke overwinning op The Dukes start rugbyteam Dukes/Oysters met vertrouwen de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In een oefenwedstrijd werden de Bosschenaren zaterdag in sportpark Den Wielakker met 28-0 aan de kant geschoven.

De spelers lieten thuis zien dat ze gretig waren, ondanks het vorige seizoen waarin bijna geen wedstrijden werden gespeeld. Ducks/Oysters nam het initiatief en creëerde een 7-0 voorsprong via haar snelle lijnspel. 

Waar The Dukes het vooral moest hebben van scrum en line-outs (oftewel spelhervattingen) was de Boxtels/Oisterwijkse combinatieploeg telkens dreigend met haar goed draaiende lijnspel. Rond de rust liet ook de derde rij van de formatie zien dat die van aanpakken weet. Sterkhouder Max van der Vleuten en aanvoerder Stijn van de Loo scoorden beiden op snelheid en kracht.

Nadat Pim van Esch de conversies benutte, waarbij de speler na een try de bal tussen de palen probeert te trappen, stond Ducks met 21-0 voor. Wat ze ook probeerden, de Bossche bezoekers konden geen gaatje vinden in de hechte defensie van Ducks/Oysters. 

Niels van der Heijden bepaalde met een vierde try nog de eindstand op het scorebord: de gastheren wonnen met 28-0. Bovendien maakte jeugdspeler Florian Veuger een verdienstelijk debuut op de positie als buitenspeler. 

SNODE PLANNEN

De vaandelploeg van Ducks/Oysters liet op het veld zien snode plannen te hebben voor het komende rugbyseizoen. De doelstelling is niets minder dan het kampioenschap. Over enkele weken worden de trainingen hervat. Op zaterdag 4 september neemt de combinatieploeg deel aan een toernooi in ‘s-Hertogenbosch. Zondag 19 september start de competitie.