Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Honkbalmannen Ducks gaan met overwinning de zomerstop in

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De eerste helft van de honkbalcompetitie zit er alweer op. Het eerste herenteam van de Boxtelse club Ducks speelde zondag de laatste wedstrijd voor de zomerstop tegen Diamonds in Nieuwegein. Hoewel het weer bijna spelbreker werd, hebben de gasten het duel net op tijd naar zich toe getrokken.

Sam van Dijck offerde zijn slag in de eerste inning op om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Het duurde echter niet lang of de Diamonds trokken de stand weer gelijk. Daarna liet Ducks er echter geen gras over groeien. In de tweede inning liepen de Boxtelaren snel uit naar 4-1 dankzij rake klappen van Yannick Brechenmacher, Youri van Dulken en Thor van den Dool. 

De voorsprong werd vervolgens in de daaropvolgende drie innings met succes verdedigd door werper Jeroen van Nes en zijn teamgenoten op het harde veld. Dat kostte de nodige moeite, maar het lukte. Er werd zelfs nog een puntje bijgesprokkeld. Daarna viel de offensieve machine van Ducks stil. Er werden geen punten meer gemaakt. 

Vlak na het einde van de vijfde inning werd de wedstrijd gestaakt vanwege onweersbuien. Maar omdat er al vijf volledige innings waren gespeeld, mocht de stand van dat moment als uitslag op het wedstrijdformulier ingevuld worden. Het werd 5-1 in het voordeel van de Boxtelaren.

De zomerstop duurt vier weken. In het weekend van 21 en 22 augustus gaat de competitie verder. Die zondag speelt het vrouwenteam van Ducks twee wedstrijden op eigen veld tegen Gophers om 11.00 en 13.10 uur. De heren komen een week later weer in actie. Dan komen de Diamonds naar Boxtel. Dat duel vangt aan om 15.00 uur.