Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Juffen halen Q-Music naar Spelelier

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Als drie juffen op de laatste schooldag afscheid nemen, is dat natuurlijk reden voor een feestje. Met een gezellige spelletjesochtend, een afscheidslied, tekeningen en knutselwerken zeiden de leerlingen van De Spelelier hun juffen Linda, Dionne en Roxy gedag. Maar de drie vertrekkende leerkrachten hadden zelf ook een grote verrassing voor ‘hun’ kinderen…

Elf jaar werkte Dionne Willems als intern begeleider op De Spelelier, na al die jaren was het tijd voor een nieuwe uitdaging. ,,Ik heb me altijd voorgenomen zo’n tien jaar op dezelfde school te blijven werken”, vertelt Dionne. ,,Dit jaar ben ik verhuisd en ik kon een baan krijgen dichterbij huis. Natuurlijk was het lastig om ook echt te vertrekken, maar wat nieuwe aanwas is soms heel goed.”

Ook voor Linda Jongsma en Roxy Kapteijns was de laatste dag van het schooljaar het moment van vertrek. ,,Een andere school is voor je eigen ontwikkeling soms heel goed. Ook voor De Spelelier is het goed dat er straks nieuwe leerkrachten komen. Zij kijken met een frisse blik en hebben weer nieuwe ideeën.”

PITTIG JAAR

De laatste schooldag voor de zomervakantie is altijd al een feest, maar de juffen zorgden deze keer voor een onvergetelijke dag. Het drietal gaf De Spelelier op voor de Q-ice cream truck van radiozender Q-Music. ,,Deels om ons afscheid te vieren, maar ook om het schooljaar leuk af te sluiten. Door corona gingen veel activiteiten niet door. De kinderen hebben die echt gemist. Maar wij ook”, zegt Roxy. Linda vult aan: ,,Vandaag zijn de leerlingen weer voor het eerst allemaal samen op het schoolplein om spelletjes te doen. Het was een pittig jaar, maar de laatste dag moet gewoon leuk zijn.” Dionne: ,,We gaan echt weg met een knaller.”

Als de Q-ice cream truck eindelijk het schoolplein op komt rijden, is er even wat teleurstelling. Het is namelijk niet de officiële truck. Toch komen de mensen van Q-Music uit de wagen. De basisschool kwam zelfs in de uitzending. Nadat de strandstoelen en parasols verschijnen, wordt de stemming meteen feestelijk. De drie juffen delen allerlei soorten ijsjes uit. ,,Een goed begin van de vakantie”, vinden drie meiden uit groep 7 met een lekkere ijsco in de hand. ,,De komende weken gaan we vast nog veel ijsjes eten, nu duimen voor mooi weer.”

OP DE FOTO: Samen met Q-Music en gewapend met ijsco’s zorgden de afzwaaiende leerkrachten (van links naar rechts) Roxy Kapteijns, Linda Jongsma en Dionne Willems vrijdag voor een zeer cool afscheid. (Foto: Hans van Doorn). 

Afbeelding