Afbeelding
Foto: Van der Velden Riolering

Boxtels rioleringsbedrijf Van der Velden breidt uit

Algemeen Nieuws (c)

Het Boxtelse Van der Velden Rioleringsbeheer heeft branchegenoot ADS Rioolreiniging/Segers Groep overgenomen. Het bedrijf uit Baak, een plaats in de Achterhoek, is per 1 juli onderdeel van de onderneming op Ladonk.

De overname is inclusief personeel en ook de locatie in Baak blijft open. Met de overname wil Van der Velden haar positie in de rioleringsbranche verder versterken. ,,De diensten die ADS Rioolreiniging/Segers Groep biedt, sluiten goed aan bij Van der Velden. Beide bedrijven kunnen elkaar dus uitstekend aanvullen”, legt business unit directeur Walter van der Velden Jonkers. Het Baakse familiebedrijf past bovendien goed binnen de organisatiecultuur van de Boxtelse rioleringsonderneming.

ARNHEM

Technisch servicemanager Björn Hietbrink neemt de dagelijkse leiding over van voormalig directeur Stef Willems. ADS Rioolreiniging zal zelfstandig worden voortgezet en intensief samenwerken met de Arnhemse tak van Van der Velden onder leiding van vestigingsmanager Ruud Wtenweerde. Voor het huidige klantenbestand in de Achterhoek verandert er in de praktijk dus niets, laat de Boxtelse directeur weten. 

,,Van der Velden rioleringsbeheer heeft een sterke positie op de landelijke markt en is professioneel georganiseerd”, vertelt Willems van ADS Rioolreiniging. ,,Daarnaast heeft het bedrijf veel kennis in het vakgebied. Dit sluit volledig aan op de wijze waarop wij werken.”

MARKTLEIDER

Het Boxtelse onderneming is marktleider in de Nederlandse sector en bestaat ruim een halve eeuw. Er werken 500 mensen en is nog steeds een familiebedrijf. Met de overname haalt Van der Velden Rioleringsbeheer ook een ervaren tak binnen. ADS Rioolreiniging bestaat sinds 1968 en is zowel op de particuliere als zakelijke markt actief.

OP DE FOTO: Van links naar rechts: Björn Hietbrink, Walter van der Velden Jonkers, Ruud Wtenweerde, Heleen Willems en Stef Willems. (Foto: eigen collectie).