Afbeelding
Foto: BCJ van den Heuvel

Ippon! Liempdse judoka’s ‘vloeren’ topper Jur Spijkers

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Met internationale topper Jur Spijkers uit Goirle op de mat, kreeg het diamanten jubileum van Judoclub Liempde extra glans. Na een rondje sparren bleken de jeugdige Liempdse judoka’s ook wat in hun mars te hebben, getuige bovenstaande foto. En met de benoeming van vrijwilliger en voormalig judoka Frans van Esch tot erelid, werd het feest compleet.

Het seizoen werd woensdag 14 juli afgesloten bij Judoclub Liempde. Toen vonden de examens plaats onder toeziend oog van sensei (judo leraar) Hans de Reuver. Hij werd ondersteund door Collin van Rooij, Dirk Habraken en Bas Raaimakers. De judoka’s lieten duidelijk zien dat ze de laatste maanden goed gewerkt hebben aan het verfijnen van hun technische vaardigheden.

ERELID

Van Esch werd in 1968 lid van de club en in 2000 gevraagd om tijdelijk het bestuur te versterken. Nu, ruim 21 jaar later, is hij een loyale en betrouwbare kracht binnen de club gebleken. Een belangrijke verdienste is het verkrijgen van het JBN Keurmerk waarmee Judoclub Liempde laat zien dat er een veilig sportklimaat heerst binnen de club. De benoeming van Van Esch tot erelid is heel bijzonder: deze titel is slechts twee keer eerder uitgereikt in het 60-jarig bestaan van de vereniging. Alleen Cor en Henry van Dijk hebben deze eretitel eerder mogen ontvangen.

KRACHTPATSER

Van topjudoka Jur Spijkers, die tijdens verschillende internationale toernooien al op het podium belandde, kregen de jongere judoka’s een clinic voorgeschoteld waarin hard werd gewerkt op een leuke en speelse manier. Ook voor de oudere judoka’s had de krachtpatser uit Brabant een leuke training in petto. Sommigen kregen ook de kans om met hem te trainen en te voelen hoe sterk een judoka van zijn niveau is. 

Na de zomervakantie gaat de club verder met de training in de gymzaal van sporthal Pius X. In de maand september wordt er gestart met een gratis instuif. De trainingstijden zijn terug te vinden op www.judoclubliempde.nl.

OP DE FOTO: Ippon! Jur Spijkers is dan wel een internationale topper, hij bleek geen partij voor de jonge judoka’s van Judoclub Liempde. (Foto’s: Judoclub Liempde).

            ...FRANS VAN ESCH...