Water en modder vagen Campingplatz Schuld weg. De Ahr heeft flink huisgehouden in Duitsland. Op de camping in Schuld vielen gelukkig geen slachtoffers.
Water en modder vagen Campingplatz Schuld weg. De Ahr heeft flink huisgehouden in Duitsland. Op de camping in Schuld vielen gelukkig geen slachtoffers. Foto:

WOEST WATER VERNIETIGT VAKANTIEHUISJE NELLEKE OFFERMANS

'Geen slachtoffers op de camping'

JAN HERMENS


Nelleke Offermans uit Boxtel was zo'n twee weken geleden nog in haar vakantiehuisje in het Duitse Schuld. Donderdag maakte woest water een ravage van de camping waarop het huisje stond. Een kolkende stroom vernietigde tal van recreatiechalets, waaronder dat van Nelleke.

,,Gelukkig zijn er op de camping in Schuld geen slachtoffers gevallen. De eigenaren waren alert en hebben vroegtijdig caravans naar en hogere plek gesleept en in het speeltuintje gezet. Maar dat overstroomde ook."

De Boxtelse had het huisje zo'n zeven jaar, maar kwam al veel langer op de kampeerplek in Schuld. ,,Mijn man Arnold is er overleden. Met hem ging ik zo ongeveer elk weekend naar de camping. Eerst met de caravan, later naar het huisje. Ik heb er veel vrienden."

Nelleke raakte door de overstroming spullen kwijt, maar haar herinneringen blijven. ,,Alles wat ik daar had, heb ik hier ook. Toen ik een week of twee geleden in het huisje verbleef, heb ik er erg genoten. Ik trof er vrienden en bekenden, het was mooi weer, maar het water in de rivier de Ahr stond wel al hoog. Dat viel me op. Zo'n enorme waterstroom had ik echter nooit verwacht. Achteraf gezien was mijn bezoek een onvoorziene afsluiting."

De telefoon van de Boxtelse staat deze dagen niet stil. ,,Ik word veel gebeld en geappt, mensen komen bij me op bezoek, leven met me mee. Dat vind ik fijn. Mijn vrienden uit Duitsland nodig ik voortaan wel bij mij op Dennenoord uit, het voelt hier voor mij ook als vakantie, met al die chalets en het groen. Ik ben een positief ingesteld mens, we gaan door. Al denk ik niet dat er weer een vakantiehuisje komt."


pt Het vakantiehuisje van Nelleke Offermans voordat woest water de camping vernietigde. (Foto's: eigen collectie)

 

pu Water en modder vagen Campingplatz Schuld weg. De Ahr heeft flink huisgehouden in Duitsland. Op de camping in Schuld vielen gelukkig geen slachtoffers.

Het vakantiehuisje van Nelleke Offermans voordat woest water de camping vernietigde. (Foto's: eigen collectie)