Geconcentreerd bekijken de deelnemers aan de Top 2000 Quiz de vragen die op beeldschermen worden vertoond in bar Becoloth. (Foto: Gerard Schalkx).
Geconcentreerd bekijken de deelnemers aan de Top 2000 Quiz de vragen die op beeldschermen worden vertoond in bar Becoloth. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SPELEN BEGINNEN MORGEN

Olympische toto in Becoloth


De Olympische Spelen in Tokio beginnen vrijdag 23 juli. Café Becoloth aan de Rozemarijnstraat staat vanaf die dag in het teken van het grootste sportevenement ter wereld. Onder meer met een speciale toto krijgen liefhebbers de kans hun kennis van sport te etaleren en zelf te ‘gaan voor goud’.

Deelnemers dienen te voorspellen hoeveel medailles (en van welke kleur) Team Nederland straks in totaal mee terug neemt uit Japan. Maar zij kunnen ook speculeren over hoe het Nederlandse sporters vergaat in het land van de Rijzende Zon. Bijvoorbeeld of Sifan Hassan inderdaad met twee keer goud op het podium zal staan, of dat de handbaldames er juist net naast grijpen. En of de zusjes Smulders medailles winnen. De Olympische toto is verkrijgbaar aan de bar bij Becoloth. Deelnemen kost vijf euro. De winnaar krijgt de helft van de totale prijzenpot. De nummer twee krijgt 30 procent en wie 'brons' pakt, wint een tiende van het geheel. Zelfs de nummer laatst heeft prijs: ook die wint 10 procent van het prijzengeld. (Foto: Gerard Schalkx).