Afbeelding
Foto: Scoor voor je club

‘Scoor voor je Club? Ideaal: alles gaat vanzelf’

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Winkelcentra Nieuws (c)

De klant zelf laten kiezen welke vereniging hij of zij wil steunen in plaats van de ondernemer. Dat zien de deelnemende bedrijven aan het spaarsysteem Scoor voor je Club als een groot pluspunt. Pien Bosch van Bosch Wijnkopers aan de Breukelsestraat: ,,Ook ideaal: je hebt er als ondernemer vrijwel geen omkijken naar. Alles gaat vanzelf.”

Winkels en horeca krijgen van sportverenigingen regelmatig de vraag om te sponsoren. Vaak geven ondernemers daar gehoor aan omdat ze zelf bij de club zitten of deze een warm hart toedragen. Sponsoring gaat over het algemeen gepaard met een reclamebord, vermelding of plaatsing van logo’s op of rond het sportveld. Maar meestal blijft het niet bij een vereniging die om geld vraagt, waardoor de ondernemer moet kiezen wie wel en wie geen financiële steun krijgt. 

Via Scoor voor je Club, een initiatief van de in Boxtel gevestigde Qiy Foundation, wordt dat probleem getackeld. En hierdoor ontstaan toch structurele inkomsten voor sportclubs, ondernemers en deelnemers. De leden en fans activeren simpelweg de digitale clubkaart van hun favoriete sportverenigingen en doen aankopen bij aangesloten lokale ondernemers. Zo sparen zij automatisch voor hun favoriete sportclubs én voor zichzelf, realiseren aangesloten winkels en horeca extra omzet en steunen het hele jaar door alle aangesloten lokale verenigingen zonder voorinvestering, zonder kassakoppelingen, extra pasjes of risico.

AANGESLOTEN

Het maatschappelijke digitale ecosysteem, zoals de bedenkers het zelf noemen, is een beweging die landelijk steeds meer voeten in de aarde krijgt. Ook Boxtelse ondernemers zijn al aangesloten bij Scoor voor je Club. Zo kunnen digitale pashouders al sparen bij Bosch Wijnkopers, Schoenmakerij Bas, optiek Joop van den Borne, Diaan damesmode, Expert, brasserie Cis en Wine & More.

Pien Bosch werd al tijdens de ontwikkeling van Scoor voor je Club gevraagd om mee te doen en was direct enthousiast: ,,Ik ben zelf altijd lid geweest van hockeyclub MEP en ik weet nog dat we vroeger badslippers moesten verkopen om geld in te zamelen voor een nieuw veld. Dat was best leuk, maar kostte best veel moeite voor de vereniging en de leden. Dit is veel simpeler.” 

Ze vervolgt: ,,Je hoeft zelf bijna niets te doen, dat is natuurlijk al ideaal. Bij ons sparen mensen al bij aankopen vanaf 50 euro. Aan het einde van de maand krijgen we automatisch een overzicht met alle transacties en welk gespaarde bedrag er afgeschreven wordt. Superhandig.”

DIAAN

Ook Diana van den Borne, van kledingwinkel Diaan damesmode op de Markt, doet mee met Scoor voor je Club en is enthousiast: ,,Het is goed om op deze manier lokaal elkaar te steunen. Het mag nog wel wat meer groeien, maar dat is ook een taak van ons als ondernemers en verenigingen zelf.” 

De Boxtelse ziet dat het helpt als ze aanvullende acties toevoegt aan Scoor voor je Club. Zo krijgen klanten bij een aankoop automatisch een ‘Koop Lokaal Cheque’, waardoor ze extra kunnen sparen. ,,Dat heeft voor ons ook toegevoegde waarde, want daardoor komen klanten vaker terug. Daarnaast is het fijn dat je zelf kunt bepalen hoeveel je bijdraagt.” 

Ondernemers en sportclubs die mee willen doen, kunnen zich eenvoudig inschrijven via www.scoorvoorjeclub.nl.

OP DE FOTO: Pien Bosch van Bosch Wijnkopers doet ook mee aan het Boxtelse initiatief Scoor voor je Club. ‘Je hebt er als ondernemer vrijwel geen omkijken naar.’