Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Moment van afscheid breekt ook aan bij Vorsenpoel

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Met de zomervakantie voor de deur, breekt voor alle basisscholen ook een tijd van afscheid nemen aan. Niet alleen van de leerlingen uit groep 8 die naar de middelbare school vertrekken, maar soms ook van mensen die stoppen met werken. Zo stond De Vorsenpoel donderdagochtend stil bij het afscheid van vier medewerkers, die samen ruim 90 jaar actief waren op de basisschool in Boxtel-Oost.

Het gaat om meester Peter van de Loo, juf Marianne Leijdekkers, juf Anny van der Eerden en medewerker Mien de Bresser. Eerstgenoemde werkt het langst van allemaal op De Vorsenpoel. Al 44 jaar gaf Van de Loo les aan verschillende groepen. Toen hij begon, bestond de Boxtelse school nog niet zo lang. De geliefde meester heeft dan ook hard meegebouwd aan de school, zoals die nu is. En hij heeft natuurlijk aan ontzettend veel kinderen onderwijs gegeven. Met zijn vertrek verdwijnt er veel ervaring en een bekend gezicht van De Vorsenpoel.

Marianne Leijdekkers is al 42 jaar aan het bestuur van het educatief centrum verbonden. Daarvan heeft ze 31 jaar kinderen op De Vorsenpoel onderwezen. Ze was daarmee een bekend gezicht voor veel leerlingen, maar ook voor hun ouders, die zelf ook ooit op de school hebben gezeten. De ervaring die juf Marianne nu met zich meeneemt, wordt opgevangen door een nieuwe generatie leerkrachten.

NOG NIET STOPPEN

Mien de Bresser was ook al vele jaren een vertrouwd gezicht voor velen. Zij begon als vrijwilliger en zorgde voor de administratie van De Vorsenpoel. Dat beviel echter zo goed, dat ze al snel een vast contract aangeboden kreeg. Vijf jaar geleden mocht ze eigenlijk al met pensioen, maar daar wilde ze nog niets van weten. Het werk beviel haar goed en ze bleef, wederom, als vrijwilliger actief. Nu ze 70 jaar is geworden, vindt ze het alsnog tijd om de deur definitief achter zich dicht te trekken.

Tot slot werkte juf Anny ruim elf jaar bij het Boxtelse educatief centrum. De kinderen kennen haar vooral van haar vlinder- en klokprojecten die ze in de klas haalde. Ze bestudeerde met de kinderen hoe de vlinders uit hun cocon kropen en leerde de leerlingen alles over de tijd. Omdat haar gezondheid het niet meer toelaat om voor een schoolklas te staan, doet ze een stapje terug. Juf Anny blijft nog als vrijwilliger aan, maar werkt dan met kleinere groepjes. 

LIEDJE EN CADEAUS

De leerlingen en collega’s van De Vorsenpoel namen vanmorgen op een mooie manier afscheid van hun leerkrachten. Nadat zij in een oude Volkswagenbus op school waren aangekomen, werden ze door alle kinderen verwelkomd op de speelplaats. Daarna kwamen alle klassen langs om een liedje te zingen, dansje te doen en een cadeau aan te bieden. De dag werd afgesloten met een etentje.

OP DE FOTO: V.l.n.r.: meester Peter van de Loo, medewerkster Mien de Bresser en juffen Marianne Leijdekkers en Anny van der Eerden genoten donderdag van alle aandacht die zij kregen van de leerlingen bij hun afscheid van De Vorsenpoel. (Foto: Peter de Koning).