Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Gemondse groep 8 treedt spetterend af

Algemeen Gemonde (c) Nieuws (c)

Met een parade vol luxe en bijzondere voertuigen heeft groep 8 spetterend afscheid genomen van de Gemondse basisschool Sint-Lambertus. De ouders en het schoolpersoneel hielden gisteren voor de kinderen een speciale dag. Een bijzonder schooljaar werd zo op onvergetelijke wijze afgesloten.

,,Het is natuurlijk allemaal corona-gerelateerd”, vertelt schooldirecteur Linsey van Gansewinkel. ,,Misschien wordt wel eens gedacht dat veel weer mogelijk is, maar binnen het onderwijs is het vaak nog behelpen. Het is nog niet zoals het altijd is geweest.” Zo moesten ook kinderen dikwijls getest worden op corona, telkens een spannend moment voor leerkracht, leerling en ouder. 

Gisteren werd die spanning even helemaal losgelaten. Ouders verzorgden het unieke vervoer voor de kinderen, die hierin door het dorp paradeerden. In de pastorietuin werden (coronaproof) feestelijkheden gehouden en een podium opgetuigd. Iedere groepachter beklom het platform. En aan het einde werden ze van de ‘troon gestoten’, een geintje waarmee het laatste jaar van de scholieren wordt afgesloten. Van Gansewinkel, gniffelend: ,,Groep 7 duwt dan symbolisch groep 8 van het podium om hun plek in te nemen. Daarmee is het afscheid officieel.” (Foto: Bas van den Biggelaar).