Op initiatief van inwoner Guus Bastings start vrijdag een nieuwe discussiegroep in Ons BC: Boxtel Over Wegen. De Boxtelaar volgt de ontwikkelingen van het sluiten van de dubbele overweg door ProRail op de voet, maar hij mist hierover maar ook over andere verkeersperikelen een open en inhoudelijke discussie. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Op initiatief van inwoner Guus Bastings start vrijdag een nieuwe discussiegroep in Ons BC: Boxtel Over Wegen. De Boxtelaar volgt de ontwikkelingen van het sluiten van de dubbele overweg door ProRail op de voet, maar hij mist hierover maar ook over andere verkeersperikelen een open en inhoudelijke discussie. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Nieuwe discussiegroep over verkeer in deze app: Boxtel Over Wegen

Algemeen Boxtel Over Wegen (c) Nieuws (c) Verkeer & Infrastructuur (c)

De discussiegroep Boxtel Over Wegen is vandaag van start gegaan. Op initiatief van lezer Guus Bastings richt Brabants Centrum deze groep op in de app, bedoeld om inhoudelijke discussies over het verkeer in de gemeente op gang te brengen. Gebruikers kunnen deze groep selecteren in hun Profiel onder Jouw Interesses. Boxtel Over Wegen verschijnt vervolgens onder Community. 

 ,,Ik krijg nu vaak het idee dat het college verkeersplannen verzint die vaak al in kannen en kruiken zijn. Dat roept altijd veel weerstand op. Ik wil dat doorbreken en een open en inhoudelijke discussie op gang brengen waar nieuwe ideeën over verkeer uit kunnen ontstaan”, verklaart Guus zijn initiatief.

De Boxtelaar houdt zich bovengemiddeld veel bezig met verkeersplannen in de gemeente. Dat is niet om niets. Hij woont aan de Leenhoflaan en heeft zich daardoor moeten verdiepen in het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS): bij het gros van de informatieavonden en raadsbijeenkomsten van de gemeente is Guus aanwezig.

ProRail wil overwegen sluiten, waaronder de dubbele spoorwegoversteek aan de Tongersestraat, wat voor Boxtel een reeks verkeersmaatregelen vanaf de Keulsebaan tot aan de Kapelweg inhoudt. ,,Door die maatregelen komen er waarschijnlijk ook meer auto’s door mijn straat”, geeft Guus aan.

Als inwoner ben je al snel belanghebbend als het over PHS gaat. Maar het is niet per se Guus zijn doel om alleen over het sluiten van de dubbele overweg een discussie op gang te brengen. De Boxtelaar, die een achtergrond heeft in weg- en waterbouwkunde bij de provincie, zoekt naar een ‘totaaloplossing’ om het verkeer in de gemeente Boxtel in goede banen te leiden. ,,Ik vind dat we gepiepeld worden door ProRail. In Amsterdam worden miljardenprojecten uitgevoerd en hier zijn we blij met een schamel fietstunneltje van een paar miljoen. We hebben echt wel meer te zeggen: Boxtel is een belangrijk verkeersknooppunt.”

Niet alleen de gevolgen van de sluiting van de dubbele overweg staan op de agenda in Boxtel Over Wegen. Alles over verkeer is bespreekbaar in de groep: van aansluitingen tot afritten en van paaltjes tot parkeren. ,,Als ik op Facebook zo’n platform zou starten, ben ik vooral bang dat het verzandt in scheldpartijen. Die reacties zie ik natuurlijk veel voorbij komen. Dat wil ik niet: ik wil een open discussie en niet dat mensen onder een gekke, anonieme naam wat dingen gaan roepen.”

BOXTEL OVER WEGEN

Vandaag start de nieuwe groep in Ons BC. Guus zal daarin met regelmaat zelf oplossingen voor verkeersproblemen publiceren onder zijn naam. Hij roept anderen op dit ook te doen. Daarnaast zal de redactie van Brabants Centrum in deze groep nieuwsartikelen plaatsen over verkeersperikelen in de gemeente en ook stellingen poneren.

OP DE FOTO: Op initiatief van inwoner Guus Bastings start vrijdag een nieuwe discussiegroep in Ons BC: Boxtel Over Wegen. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Afbeelding