Het appartementencomplex van woonstichting Joost in de nieuwbouwwijk Heem van Selis heeft het hoogste punt bereikt. Wethouder Wim van der Zanden, directeur-bestuurder Rob Dekker (Joost) en Jan van Peer namen de honneurs waren. (Foto: Hans van Doorn).
Het appartementencomplex van woonstichting Joost in de nieuwbouwwijk Heem van Selis heeft het hoogste punt bereikt. Wethouder Wim van der Zanden, directeur-bestuurder Rob Dekker (Joost) en Jan van Peer namen de honneurs waren. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Hoogste punt van appartementencomplex Heem van Selis bereikt

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Nieuws (c) Selissenwal (c)

Wim van der Zanden gaat in gesprek met ontwikkelaar Van Wanrooij. Daarin gaat de Boxtelse wethouder (ruimtelijke ontwikkeling) de mogelijkheden bespreken om meer woningen voor ‘huishoudens met een smalle beurs’ in de nieuwe wijk Heem van Selis te creëren. 

Van der Zanden was vanmiddag aanwezig tijdens de viering van het hoogste punt van het appartementengebouw dat bouwbedrijf Van Peer op zal leveren voor woonstichting Joost. Daar wordt gewerkt aan 24 appartementen voor sociale huurders. Twintig van die woningen zullen verhuurd worden voor maximaal 633 euro, de overige voor 680 euro. 

DOORSTROMING

Directeur-bestuurder Rob Dekker was zichtbaar blij met de voortgang van het complex aan de Bosscheweg. ,,Omdat het nieuwbouw is, zal er in Boxtel ook weer wat doorstroming plaatsvinden. Vanaf 1 september gaan we de woningen toewijzen, dan verschijnen ze op de website Woonservice Regionaal.” Getracht wordt zoveel mogelijk Boxtelaren voorrang te verlenen, al verwacht Dekker dat het altijd een mix zal zijn met mensen buiten de gemeente. ,,Na de toewijzing kunnen de toekomstige bewoners nog keuzes maken voor de inrichting die zij wensen.” Jan van Peer van het gelijknamige bouwbedrijf verwacht dat de eerste huurders in de eerste drie maanden van 2022 hun intrek kunnen nemen.

30 PROCENT

Hoewel Dekker blij was met de huizen (er komen elders in Heem van Selis nog 46 of 47 eengezinswoningen bij), pleitte hij voor meer sociale huurhuizen in de wijk. Er is afgesproken dat 15 procent van de ruim 450 woningen voor de sociale huursector beschikbaar komen, maar de gemeente Boxtel heeft zichzelf in 2015 als doel gesteld om 30 procent van de nieuwbouw hiervoor te bestemmen. ,,Dat heeft de vorige wethouder opgelost met sociale koop”, vertelde Dekker. 

De huizenprijzen rijzen echter de pan uit en kopen blijft onverminderd lastig voor starters en mensen met een smalle beurs. De directeur-bestuurder sprak de wens uit om het aantal sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk op te krikken. ,,We zitten nu op 15 procent, 25 procent zal al heel mooi zijn.”

ROSMALEN

Om het aantal ‘betaalbare huizen’ in de geplande wijk een impuls te geven, gaan de woonstichting en wethouder Van der Zanden met Van Wanrooij, de ontwikkelaar die het gros van de huizen in Heem van Selis bouwt, in gesprek. ,,Van Wanrooij is momenteel ook actief in De Groote Wielen in Rosmalen, dat ook weer binnen ons werkgebied valt. Misschien dat we daardoor een dealtje kunnen maken. Dat is het voordeel dat we nu meer in de regio werken”, verwees Dekker naar de fusie van Sint-Joseph met De Kleine Meierij in juli 2019.