Eindexamenkandidaten van het BHC op hun paasbest.
Eindexamenkandidaten van het BHC op hun paasbest. Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Eindexamenkandidaten BHC op hun paasbest naar diploma-uitreiking

Algemeen Nieuws (c) Selissenwal (c)

Het Baanderherencollege in Boxtel heeft deze week alle eindexamenkandidaten uitgezwaaid. De diploma-uitreiking was vanwege corona evenals vorig jaar net even anders, maar niet minder feestelijk. In acht kleine groepen zetten de geslaagden maandag, dinsdag en woensdag hun handtekening onder de volgens vmbo-t teamleider Willem Voets ‘onderscheiding van de minister van onderwijs’.

Een tikkeltje gespannen staan ze aan de Van der Voortweg te wachten. De pakweg twintig vmbo-t leerlingen van klas 4tc hebben hun allermooiste kleren aangetrokken en maken zich op voor hun laatste wandeling naar de hoofdingang van de school. Daar staan ouders, verzorgers, opa’s en oma’s op anderhalve meter rondom de rode loper te applaudisseren én heel veel foto’s te maken. ,,Ik vind het prima om te wandelen hoor, maar ik had toch liever een gala gehad. Dan was ik in een Audi RS 6 gekomen”, zegt Luuk Koenders (16). Hij gaat na de zomervakantie aan een retailopleiding beginnen en hoopt ooit zijn eigen winkel te openen. Jaime Villares Asencio (16) vertelt dat hij op het Koning Willem I College de studie software developer start. ,,Maar eerst een feestje vieren!”

ROMMELIG EN HECTISCH

Bjorn Tholenaars (16) en Kylian Kuijpers (16) gaan samen naar het Summa College in Eindhoven en kiezen voor technical engineering. ,,Het was rommelig”, blikt Bjorn terug op het door corona overheerste examenjaar. ,,Op een gegeven moment vroeg ik me af of de examens wel door zouden gaan.” Kylian noemt het examenjaar ‘hectisch’. ,,Ik vond de vele online lessen lastig. Ik leer beter in de klas.” De diploma-uitreiking in galasfeer kan hij waarderen. ,,Ik weet natuurlijk niet hoe een normale diploma-uitreiking met gala is, maar mijn gevoel zegt dat die leuker is. Maar het wordt vast heel gezellig.”

Docenten Vera Schellekens (economie) en Merve Atalay (maatschappijleer) herkennen de woorden van hun eindexamenleerlingen. ,,Ik snap dat wel hoor”, zegt Atalay. ,,De ene keer was er een lockdown en kwamen de klassen voor de helft naar school. Daarna kwamen de mondkapjes, vervolgens werden online lessen gegeven.” Schellekens vult aan: ,,We proefden zeker wat spanning. Daarom hebben heel veel docenten bijlessen gegeven om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden.”

CORONA-VOORDELEN

In de feestelijk versierde aula staan alle ouders bij alweer een rode loper. Een voor een worden de geslaagden op het podium geroepen. ,,Jullie hebben een raar examenjaar achter de rug”, zegt teamleider Voets. ,,Corona heeft diepe indruk gemaakt, maar zeker ook een paar voordelen gehad. Jullie hebben door het online onderwijs nog meer ICT-vaardigheden en kunnen perfect zelfstandig werken. Allemaal pluspunten als je naar het mbo gaat.” Het Baanderherencollege hoopt zijn eindexamenkandidaten na de zomervakantie nog eens terug te zien. Voets: ,,De deur staat altijd open. Onthoud dit: eens een BHC’er, altijd een BHC’er.”

OP DE FOTO: De eindexamenkandidaten van het Baanderherencollege beleefden deze week de diploma-uitreiking in coronastijl. Het recept: een wandeling in galastijl over de rode loper en een feestelijke bijeenkomst in de aula van de school. Natuurlijk ging iedereen stijlvol op de foto. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding