Afbeelding
Foto: Peter de Koning

In oktober moet het dan echt gaan gebeuren voor Oosterhof

Algemeen Boxtel Oost (c) Winkelcentra Nieuws (c)

Het was een formaliteit, maar toch van belang: vrijdag legden ondernemers en eigenaars van de zaken in Winkelcentrum Oosterhof officieel vast dat ze allemaal volledig achter het verbouwingsplan staan. Voorzitter Corné de Jong van de coöperatieve vereniging van eigenaren: ,,We hopen dat de renovatie in oktober echt kan beginnen.”

De schop zou eigenlijk nog voor de zomer de grond in gaan. Buurtbewoners vrezen echter voor problemen en tekenden bezwaar aan. Die werden allemaal verworpen door een onafhankelijke commissie. Nu loopt er nog een beroepstermijn voor de omgevingsvergunning die begin augustus verstrijkt. Een en ander zorgt ervoor dat het startsein voor de verbouwing enkele maanden is vertraagd. Daar komt nog bij dat als de bezwaarmakers geen hoger beroep aantekenen, de weg pas open ligt voor de verbouwing.

De geplande bouwwerkzaamheden spelen zich hoofdzakelijk af binnen de muren van het verouderde winkelcentrum. De ‘inham’ waar nu de noordelijke entree van Oosterhof is, wordt toegevoegd aan het vloeroppervlak van het winkelcentrum. Dat stukje grond was eigenlijk van de gemeente, maar die heeft het stukje openbaar gebied van een kleine 175 vierkante meter verkocht.

Voor de verbouwing zelf willen de betrokken partijen wat langer de tijd nemen. Deze wordt in fases uitgevoerd zodat er telkens winkels open kunnen blijven en de tent blijft draaien, zo legt voorzitter Hans van Erp van ondernemersvereniging Oosterhof.

De indeling zoals die nu is, verandert nogal, zoals Brabants Centrum in november vorig jaar al duidelijk maakte. Twee van de vier ingangen verdwijnen: alleen aan de zijdes van de parkeerplaatsen kunnen bezoekers het winkelcentrum betreden. Zij lopen dan door één rechte hal met aan de ene kant bijna alleen maar Jumbo (en cafetaria ‘t Lambertje). Aan de andere kant (het deel dat het dichtstbij het park in Boxtel Oost ligt) komen de overige ondernemingen.

MOOI RESULTAAT

Het plan is ook om de omgeving van Oosterhof een ‘frisse look’ te geven. De Jong: ,,Dit valt buiten de omgevingsvergunning, maar de gemeente Boxtel is in goed overleg met de buurtbewoners en met ons over de inrichting van de openbare ruimte. Ik heb er alle vertrouwen in dat we uiteindelijk tot een mooi resultaat komen.”

OP DE FOTO: Winkelcentrum Oosterhof is na jaren van discussie toe aan een renovatie. De verbouwing is nu dichtbij, als alle seinen op groen staan, kan de klus starten. (Foto: Peter de Koning).