Kay Karssemakers zweeft door de lucht. Foto: Eigen collectie

‘Ik had veel plezier, jammer van de valpartijen’

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers debuteerde het afgelopen weekend in de EMX250 klasse in Oss. Hij toonde voldoende snelheid in beide manches, maar verloor tijd door valpartijen. Hij eindigde als zestiende en vijftiende en pakte zijn eerste punten in deze klasse.

Karssemakers trof in Oss een uitdagend circuit dat deels droog en deels nog nat was van de regen van donderdag. In de kwalificatie gaf de motorcrosser in de eerste twee omlopen meteen gas; hij zette daarin een scherpe rondetijden neer. Het racetalent, lid van het Nederlands Husqvarna SKS Racing-team, stond lang op een derde tijd in zijn groep. Aan het einde van de sessie kwamen er nog twee rijders overheen waardoor hij zich als vijfde zonder problemen kwalificeerde voor de wedstrijd.

Met vertrouwen bereidde de Boxtelaar zich voor op de eerste manche. Echter, toen het starthek viel kwam hij niet goed weg en moest rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Karssemakers: ,,Tijdens de eerste ronde wist ik veel goed te maken en stoomde op naar de twaalfde plaats. Helaas kwam ik in de tweede ronde even ten val waardoor ik teruggeslagen werd naar een vijfentwintigste plek. Ik heb in de rest van de manche alles gegeven en wist er nog een zestiende plaats uit te slepen.”

TEN VAL

De rijder wist dat zijn snelheid voldoende was om verder naar voren te kunnen finishen. Hij pakte een prima start in de tweede manche en kwam als vierde uit de eerste bocht. Karssemakers: ,,In de eerste ronde deed ik goed mee en reed vervolgens lang op een achtste plaats. Jammer genoeg kwam ik hard ten val. Ik wist nog vijftiende te worden. Het rijden ging goed, alleen jammer van de valpartijen. Ik heb veel plezier gehad en een mooi debuut kunnen maken in de EMX250 klasse.”

In het dagklassement eindigde de crosser met elf EK-punten op een zestiende plaats. Nu stapt de jonge rijder weer op zijn andere crossmotor, de Husqvarna TC125, om zich te gaan voorbereiden op het wereldkampioenschap 125 cc dat op 1 augustus op het programma staat in het Griekse Megalopolis.

OP DE FOTO: Kay Karssemakers zweeft op zijn crossmotor door de lucht. (Foto: eigen collectie).