Afbeelding
Foto: Vion food group

Aparte priklijn in De Braken voor arbeidsmigranten

Algemeen Zorg & Welzijn (e) Nieuws (c)

Hoewel het vaccineren momenteel goed op stoom ligt, is er nog wel een doelgroep die achterblijft: de arbeidsmigranten. Veelal hebben zij geen weet van het prikken of zijn ze simpelweg niet goed geïnformeerd over de mogelijkheden. GGD Hart voor Brabant zet vanaf zaterdag 24 juli extra in op deze groep, ook in Boxtel.

,,In ons gebied werken veel arbeidsmigranten en we vinden het belangrijk dat ook zij zich kunnen laten vaccineren”, aldus een woordvoerder van de GGD. Op de locaties in De Braken in Boxtel en in Waalwijk komen drie weken lang extra priklijnen. Deze zijn geopend op zaterdag en zondag van 09.00 tot 15.00 uur. 

Grote werkgevers en uitzendbureaus zijn tevens geïnformeerd over deze nieuwe mogelijkheid. Met hen worden afspraken gemaakt over het vervoer naar de twee prikposten.

Slachterij Vion is in de regio Boxtel een van de grootste werkgevers voor arbeidsmigranten. Een woordvoerder laat desgevraagd weten informatieposters in verschillende talen onder de medewerkers te verspreiden. ,,Zo hopen we de drempel voor het nemen van een vaccinatie te verlagen.” 

OP DE FOTO: Bij vleesverwerker Vion werken veel arbeidsmigranten. Zij krijgen vanaf zaterdag drie weken lang de mogelijkheid om zich te laten vaccineren in het weekend. (Foto: Vion Food Group).