Ducks-speler Jeroen van Nes maakt een sliding naar het honk. (Foto: Hans Verberk).
Ducks-speler Jeroen van Nes maakt een sliding naar het honk. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Ducks klopt Houten Dragons weer

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Net als vorige week trof het eerste herenteam van Ducks de Dragons uit Houten, dit keer in Boxtel. Na vorige week overtuigend met 13-0 gewonnen te hebben, waren de tegenstanders deze keer een stuk taaier...

De startend werper uit Houten hield de Boxtelaren in de eerste twee innings van scoren af, maar voor Ducks deed Yannick Brechenmacher op de heuvel hetzelfde. In de derde inning kwam hij in de problemen: op twee honkslagen kreeg hij drie punten tegen. Ducks sloeg echter meteen terug met vijf punten door onder andere rake klappen van Max Denteneer en Jeroen van Nes. 

Brechenmacher werd nog eenmaal hard geraakt, toen hij in zijn vijfde werpbeurt een tweepunts homerun tegen kreeg. Maar vanaf deze inning stelden de mannen uit Boxtel aanvallend orde op zaken: ze scoorden respectievelijk drie, één en weer drie punten in de daaropvolgende drie slagbeurten. De Dragons creëerden hier en daar nog wat kansjes, maar kwamen na negende ronde niet verder dan zeven punten, waar Ducks er twaalf liet noteren. Beste slagman was Jan van der Wielen met drie uit vijf (.600), Jeroen van Nes sloeg de meeste punten binnen, vier in totaal. Uitslag: 12-7.

OP DE FOTO: Ducks-speler Jeroen van Nes maakt een sliding naar het honk. De Boxtelaren zouden overtuigend winnen van Houten Dragons. (Foto: Hans Verberk).