Koen de Kort was onlangs nog in Liempde in verband met het Tourspel. (Foto: Peter de Koning).
Koen de Kort was onlangs nog in Liempde in verband met het Tourspel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Liempdse wielrenner De Kort is ook deel van zijn hand kwijt

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Niet alleen drie vingers, maar ook een deel van zijn hand heeft Koen de Kort verloren na een ongeluk met een zandbuggy in Andorra eind juni. Dat maakte zijn vader Ad zondagavond bekend tijdens de prijsuitreiking van Tourspel Liempde. Koen is als profrenner al jarenlang ambassadeur voor de lokale toto. Hij maakt het naar omstandigheden goed en werkt hard aan zijn herstel.

,,De artsen verwachten dat hij z’n grip zal behouden”, vertelde Ad. Zijn zoon heeft namelijk zijn wijsvinger en duim behouden. Vorige week maandag werd Koen uit het Spaanse ziekenhuis ontslagen. Momenteel vertoeft hij in Boxtel en moet een aantal keer per week naar het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam voor de revalidatie. 

Na het ongeluk in Andorra werd De Kort overgebracht naar een ziekenhuis in Spanje. ,,Daar hebben ze de opperhuid van zijn arm verwijderd en die gebruikt voor zijn hand. Adertje voor adertje hebben ze eraan gewerkt om het restant te redden. Dat bleek toch best knap gedaan: in het UMC waren ze onder de indruk”, vertelde Ad. ,,Die huid zal wel nog een keer vervangen moeten worden.”

Het incident betekende een triest einde aan de fietsloopbaan van De Kort die al sinds 2005 rondreed bij de profs. Maar zoals het goed een sportman betaamt, is opgeven geen optie. ,,Het zou eigenlijk zijn laatste jaar wielrennen worden, maar er waren al gesprekken over het vervolg van zijn carrière”, legde Ad uit. ,,Trek-Segafredo had al aangegeven dat Koen veel capaciteiten heeft om ook na het fietsen iets voor de ploeg te kunnen betekenen.”

OP DE FOTO: De Liempdse Koen de Kort is al jaren ambassadeur voor het lokale Tourspel. (Foto: Peter de Koning).