Eenmalig klassiek concert in Gemondse pastorietuin

Algemeen Agenda

De Canadese cellist Evan Buttar en Italiaanse pianiste Tullia Melandri strijken zaterdag 24 juli neer in de lommerrijke Gemondse pastorietuin voor een kamerconcert, maar dan in de openlucht. Van 15.00 tot 16.00 uur vertolken ze muziek van de negentiende-eeuwse componisten Felix Mendelssohn-Bartholdy, Ludwig van Beethoven en Robert Schumann.

Buttar en Melandri, samen het duo Antiqua Echo, kregen zogeheten balkonscènesubsidie van het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten om een serie van drie tuinconcerten in het land te kunnen geven. De ondersteuning is in het leven geroepen om door de coronacrisis getroffen artiesten te helpen. Stichting Cultuur aan de Dommel uit Geldrop organiseert het concert. De entree bedraagt 9 euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk, dit kan via de websites www.geelvinck.nl en www.cultuuraandedommelgeldrop.com. Er zijn stoelen beschikbaar, de organisatie verzoekt desondanks mensen zelf een tuinstoeltje mee te nemen. Consumpties zijn verkrijgbaar bij café De Schuif. 

Bij slecht weer op zaterdag wordt het optreden verschoven naar zondag 25 juli om 15.00 uur, is het onverhoopt beide dagen nat, dan vervalt het concert. Slecht weer is onaangenaam voor het publiek en funest voor de instrumenten. 

PROGRAMMA

Het exacte programma ziet er als volgt uit: Felix Mendelssohn (1809-1847) Sonate voor piano en cello in D-majeur, opus 58 (Allegro assai vivace - Allegretto scherzando - Adagio - Molto Allegro e Vivace); Ludwig van Beethoven (1770-1827) Sonata voor piano en cello in A-majeur, opus 69 (Allegro ma non tanto - Scherzo: Allegro molto - Adagio cantabile - Allegro vivace). Intermezzo na Mendelssohn: Robert Schumann (1810-1856), keuze uit muziek op die op de nieuwe cd van Melandri staat.