Wethouder Mariëlle van Alphen bevestigt de eerste banier aan de mast. Bruisend Centrum Boxtel is nu nog zichtbaarder. (Foto: Jan Hermens)
Wethouder Mariëlle van Alphen bevestigt de eerste banier aan de mast. Bruisend Centrum Boxtel is nu nog zichtbaarder. (Foto: Jan Hermens) Foto: Jan Hermens

Eerste banier siert centrum Boxtel

Algemeen

De masten met Boxtelse keistampers als voet stonden er al even. Sinds vanmiddag hangt de eerste banier er ook, in de Rechterstraat, nabij de Zwaanse Brug. Het dundoek markeert Bruisend Centrum Boxtel. Wethouder Mariëlle van Alphen klom in het bakje van een hoogwerker en bevestigde  het met behulp van een medewerker van de gemeente.

Jeroen Ketelaars van Clic Visuals Reclame tekende voor het ontwerp. ,,Er is ook een banier met Boxtel binnen de bruggen. Daarop staan verschillende foto’s van herkenbare plekken in het dorp. Dat hangt er binnenkort ook.”

In de Clarissenstraat en nabij Villa Phaf worden eveneens dundoeken opgehangen. ,,Ze geven het centrum nog meer cachet”, aldus Luc Broos, voorzitter van het lokale centrummanagement. 

De masten met banieren maken deel uit van de herinrichting van de Rechterstraat, die haar voltooiing nadert.