Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

OPHANGEN BANIEREN ZORGT VOOR FEESTELIJK MOMENT

Herinrichting Rechterstraat bijna klaar

RENS VAN DEN ELSEN

Heel even stroomde er woensdag al water door het nieuw aangelegde binnendommeltje in de Rechterstraat die in de laatste fase van de herinrichting zit. Aannemer Heijmans Infra testte toen namelijk de pompinstallatie die voor een kabbelend stroompje moet zorgen die loopt van villa Crols tot aan de hoek met de Dr. Van Helvoortstraat. 

Om alvast stil te staan bij de grote vernieuwing van het Boxtelse centrum, is er morgen, vrijdag 16 juli, een feestelijk moment. Wethouder MariĆ«lle van Alphen hangt dan om 13.00 uur de eerste banier in de stellages die de drie verschillende ingangen markeren. De handeling wordt nu sober gehouden in verband met de verscherpte corona maatregelen. 


De officiƫle opening van de Rechterstraat volgt op een later moment. Naar verwachting zijn de werkzaamheden, die in januari van start gingen, eind deze maand afgerond. De eerste plannen voor de herinrichting dateren al van 2015. Enkele jaren later pakte de werkgroep Rechterstraat deze weer op, met bovenstaande als resultaat. (Foto: Bas van den Biggelaar).


Lees meer op pagina 3: 'Ludieke actie fietsparkeren'.

Afbeelding
Afbeelding