Van de fietsrekken wordt al druk gebruikgemaakt.
Van de fietsrekken wordt al druk gebruikgemaakt. Foto: Henk van Weert

Beloning voor goede fietsparkeerders

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Bezoekers van het centrum die met de fiets komen, maken vanaf volgende week vrijdag kans op een aardigheidje.  De tweewielers die in de daarvoor bestemde parkeervakken staan, krijgen een beloning. 

Nu de herinrichting van de Rechterstraat haar voltooiing nadert, pakt de werkgroep die het initiatief nam voor het project, samen met Bruisend Centrum direct het volgende heikele punt in het centrum op: het parkeren van fietsen. Er zijn in de Boxtelse winkelstraat op diverse plekken ‘nietjes’ geplaatst, waartegen bezoekers hun stalen ros moeten plaatsen. Maar de ervaring leert dat tweewielers ook op andere plekken terecht komen. 

In de huidige situatie staat het in de smalle Rechterstraat vaak vol met fietsen op plekken waar ze voor onveiligheid zorgen. Mensen parkeren de fiets nog net niet in de winkel, maar het scheelt niet veel. Voor de Hema en bij de Bruna bijvoorbeeld. De werkgroep Rechterstraat wil bezoekers er in de nieuwe situatie op een ludieke manier op wijzen dat er genoeg aangewezen plekken in het centrum zijn om fietsen te parkeren.

De actie start volgende week en wordt daarna nog een aantal weken op willekeurige momenten herhaald. Mensen die hun stalen ros tijdens de controle goed hebben weggezet, krijgen een beloning. Degenen die ze niet bij de ‘nietjes’ hebben geparkeerd, krijgen een melding dat ze iets leuks gemist hebben. Zo probeert de werkgroep bezoekers er op een positieve manier op te wijzen waar zij hun fiets het beste kunnen parkeren.  

OP DE FOTO’S: De nietjes waar mensen hun fiets tussen kunnen zetten worden al goed gebruikt. Volgens de werkgroep Rechterstraat zijn er genoeg aangewezen fietsparkeerplaatsen in het centrum. (Foto: Rens van den Elsen).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding