Op de plek waar nieuwbouw moet verrijzen tussen de Kerkheiseweg en de Boxtelseweg in Liempde is deze week een proefsleuf voor archeologisch onderzoek gegraven.
Op de plek waar nieuwbouw moet verrijzen tussen de Kerkheiseweg en de Boxtelseweg in Liempde is deze week een proefsleuf voor archeologisch onderzoek gegraven. Foto: Gerard Schalkx

Bouwen in Liempde kan door, goedkeuring voor Kerkweide-West

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

Nee, niet alle bezwaren zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, maar de gemeenteraad gaf gehoor aan de roep om woningen in Liempde. De fracties stemden dinsdag unaniem in met het gewijzigde bestemmingsplan Kerkweide-West.

Dat het verloop van het project geen schoonheidsprijs verdient, daar waren de raadsleden het over eens. ,,Maar nu we zover zijn, pakken we door”, aldus Wout de Jong (Balans). Kubra Atalay (CDA) verzocht wethouder Wim van der Zanden wel nogmaals met omwonenden en andere betrokkenen in gesprek te gaan. ,,Zij voelden zich lang niet serieus genomen. Het is zaak het vertrouwen zoveel mogelijk te herstellen.”

FEESTELIJK

De verantwoordelijk wethouder sprak van een feestelijk moment voor Liempde. ,,Er is grote behoefte aan woningen. In Kerkweide-West verrijzen er 29.” Hij gaf aan dat communicatie rond bouwprojecten voortaan veel meer bij projectontwikkelaars ligt. ,,Die moeten in een vroeg stadium met omwonenden gaan praten. Dat scheelt de gemeente tijd en geld en kan onrust voorkomen.”

Nog voor de raadsleden gestemd hadden, dankte hij hen al voor hun unanieme goedkeuring. Eerder in zijn betoog had de wethouder aangegeven niet in de toekomst te kunnen kijken. Burgemeester Van Meygaarden grapte hierop dat Van der Zanden wellicht toch een glazen bol bezat. Overigens kreeg de wethouder gelijk: iedereen ging akkoord met het bestemmingsplan.

OP DE FOTO: Op de plek waar nieuwbouw moet verrijzen tussen de Kerkheiseweg en de Boxtelseweg in Liempde werd onlangs nog een proefsleuf gegraven voor archeologisch onderzoek. (Foto: Gerard Schalkx).