Spannende eindspurt Tourspel Liempde

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Nu de laatste dagen van de Tour de France aanbreken, neemt ook de spanning in het Liempdse Tourspel toe. Net als in de Ronde van Frankrijk staat ook hier een deelnemer al lange tijd bovenaan. Koen van de Meerendonk weet zijn tegenstanders nog altijd net voor te blijven. Zondag zal duidelijk worden of hij ook daadwerkelijk met de hoogste eer gaat strijken of dat zijn directe rivaal René Raaijmakers er nog met de winst vandoor gaat.

In de Tour zelf is de strijd om het geel al dagen beslecht. Daar zit Tadej Pogacar stevig in het zadel, want hij heeft een ruime voorsprong op zijn achtervolgers. In de Liempdse toto is het wat dat betreft een stuk spannender. Want ook al gaat Van de Meerendonk al lange tijd aan kop, Raaijmakers staat op slechts vier punten afstand op de tweede plek, vorige week stond hij nog op de gedeelde eerste plaats.

PRIJSUITREIKING

Als de renners zondag in Parijs de eindstreep hebben bereikt, worden ‘s avonds de prijzen voor het Tourspel uitgereikt. Dit begint om 20.00 uur en vindt plaats op het achterterras bij café De Durpsherberg. Hier zijn slechts een beperkt aantal zitplaatsen. Tevens wordt bekend hoeveel geld er bijeen is gebracht voor het goede doel van dit jaar: de nieuwe caravan voor EHBO-vereniging Liempde.