Boxtel kijkt naar mogelijkheden hernieuwbaar bouwen op eigen gronden

Algemeen Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

Meer woningen voor senioren en starters kan Boxtel wel gebruiken. En binnen de bebouwde kom liggen her en der plukjes gemeentegrond waar soms vijf tot wel tien huizen op gebouwd zouden kunnen worden, het liefst van hout en andere hernieuwbare materialen. Het college van B en W doen onderzoek naar de mogelijkheden.

Coalitiepartij Combinatie95 kwam dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering met een motie over circulair bouwen in de gemeente en die werd unaniem aangenomen. Daardoor heeft het college de opdracht gekregen om hier mee aan de slag te gaan. 

Fractievoorzitter Stefan de Nijs gaf aan: ,,Het bouwen van woningen op eigen, Boxtelse grond kan serieuze inkomsten voor onze lege gemeentekas opleveren. Het gaat dan om duurzame huizen, van hernieuwbare materialen. Dat is de toekomst.”

VERDIENMODEL

Mogelijk is er ook nog links of rechts subsidie voor aan te vragen, vermoedde De Nijs. ,,Indien het hout uit Nederland komt, bespaart dit veel CO2-uitstoot en dragen we ook nog eens bij aan een verdienmodel voor ons populierenlandschap.”