Metamorfose Kloostertuin Liempde gaat door

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

De opknapbeurt van de oude kloostertuin in Liempde gaat door. Een crowdfundingsactie heeft in zes weken tijd de beoogde 8.500 euro opgebracht. Dit bedrag wordt verdubbeld met subsidies van de provincie, VSBFonds en het Fonds voor de Ouderen.

De Liempdenaren brachten het benodigde ‘eigen’ geld in korte tijd bij elkaar. Dat lukte dankzij onder meer een promotievideo van filmer Lieke Faber, een spullenmarkt, een veiling met werk van lokale kunstenaars, hulp van de Zonnebloem, stichting BOL, SPPiLL, het Vrouwencontact en giften van inwoners.

Het streven is om de kloostertuin, achter de Kloosterhof, om te smeden tot een openbaar parkje, waar met name ouderen veilig en aangenaam kunnen verblijven. Daarvoor is 145.000 euro nodig. Het geld dat de crowdfunding heeft opgebracht, maakt daar deel van uit. De anderhalve ton is al bijna bijeengebracht, onder meer door bijdragen van fondsen.

De tuin wordt onderdeel van een korte wandelroute die ook langs de generatietuin en buurtakker D’n Plissert voert.

Er ligt al een ontwerp en zodra de vergunning en de aanbesteding rond zijn, kan het werk beginnen. Ook hiervoor stropen veel vrijwilligers de mouwen op. Het streven is om de kloostertuin in het voorjaar van 2022 op te leveren.