Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

Dennis Wels brengt Nederlandstalig album uit

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

‘Gekust door de eeuwigheid’, zo heet het nieuwe album van singer-songwriter Dennis Wels uit Boxtel. De Nederlandstalige plaat telt tien melancholische luisterliedjes. ,,Welke stijl het album heeft? Het is voornamelijk folkmuziek, gemengd met melodieën uit het Midden-Oosten.”

De opnames voor het album rondde Wels twee jaar geleden al af. ,,Kort daarna startte ik met de band ‘Nachteind’. Daar ging toen alle aandacht en energie naartoe waardoor dit album op de plank bleef liggen. Omdat liveshows met Nachteind vanwege de coronabeperkingen al ruim een jaar niet mogelijk zijn, is dit het juiste moment om een kort solo uitstapje te maken.”

Solo betekent niet dat de muzikant de plaat alleen maakte. ,,Ik heb samengewerkt met Bart Willems en de nummers in zijn studio opgenomen. Mijn vaste gitarist en beste vriend Rudy Bressers heeft alle elektrische gitaarpartijen voor zijn rekening genomen.”

PERSOONLIJK

Wels beschrijft de plaats als persoonlijk: ,,De liedjes gaan over bijzondere gebeurtenissen uit mijn leven van de afgelopen jaren. Het titelnummer ‘Gekust door de eeuwigheid’ schreef ik voor een goede vriendin toen ik hoorde dat ze een oneerlijke strijd zou gaan verliezen. De teksten zijn heftig, direct, oprecht en eerlijk.”

Hij vervolgt: ,,Muzikaal gaan we alle kanten op zonder onze eigen identiteit te verliezen. De muziekstijl is folk, gemengd met melodieën uit het Midden-Oosten. We hebben een aantal bijzondere snaarinstrumenten gebruikt, waaronder een Turkse saz, een muziekinstrument uit de Turkse volksmuziek waarmee voornamelijk getokkeld wordt. Ook gebruikten we een ukelele en een aantal oude vintage gitaren.”

De singer-songwriter is fier op het resultaat: ,,Mede door het gebruik van andere instrumenten als normaal, hebben we van elk nummer wat bijzonders gemaakt.” 

STREAMEN

Het album ‘Gekust door de eeuwigheid’ is vanaf vrijdag 16 juli te beluisteren en te kopen via alle digitale aanbieders en streamingsdiensten zoals Spotify en Apple Music.

OP DE FOTO: De Boxtelse singer-songwriter Dennis Wels stond in februari vorig jaar nog op de planken in Podium Boxtel. Sindsdien is optreden niet meer zo vanzelfsprekend. (Foto: Bas van den Biggelaar).