Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

What’s Up dj’s Jason & Bram?

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Veertien jonge dj’s in de dop kregen woensdagmiddag in Bibliotheek Boxtel les van Jip van Krieken in de kunst van het ‘plaatjes draaien’. Ook de elfjarige Jason van Berkel uit Boxtel en Bram Schellekens (10) uit Helvoirt namen plaats achter de ‘wheels of steel’ en leerden over de cue-knop, liedjes in elkaar over laten lopen en volumes regelen.

Wat een hoop knopjes! Kunnen jullie er wijs uit? ,,Ja, ik kwam hier binnen en keek meteen naar al die apparaten. Dat zag er al erg gaaf uit hoor! Ik hoop hiermee te leren wat al die knopjes betekenen”, vertelt Bram. Jason valt hem bij: ,,Ik ben er wel voorzichtig mee, want het zijn veel knopjes.”

Hebben jullie al wat ervaring met dj’en? Jason: ,,Ik wel, ik heb een klein mengpaneeltje op mijn slaapkamer waar ik wel eens liedjes mee afspeel.” Bram: ,,Ik nog niet, ik hoorde van mijn vader dat deze workshop werd gehouden en het leek me wel leuk om hier aan mee te doen.”

Zijn jullie thuis dan wel veel met muziek bezig? ,,Als ik muziek wil luisteren, zoek ik meestal op Spotify of YouTube naar leuke liedjes die ik dan afspeel. Ik vind veel soorten muziek leuk”, zegt Bram. ,,Dat geldt voor mij ook, ik vind het ook leuk om mee te zingen, maar dat kunnen mijn ouders niet altijd waarderen”, geeft Jason grinnikend aan. Hij vervolgt: ,,Ik doe dat dan zoveel mogelijk op mijn kamer, dan hoort niemand het.”

Wat hopen jullie hier te leren? ,,Dat we betere dj’s worden”, zeggen de twee in koor. ,,Het is dan wel de eerste keer, maar dat maakt het niet minder leuk hoor”, voegt Bram daaraan toe.

Willen jullie later ook iets met muziek gaan doen? Jason: ,,Ik wil eigenlijk piloot worden, maar als dat niet lukt is dj ook wel erg gaaf.” Bram: ,,Ik weet het nog niet zo goed. Ik heb wel eens gezegd dat ik later een snoepkraam wil openen en dan alles zelf opeten, maar dat lijkt me nu toch niet meer zo’n goed idee.”

OP DE FOTO: Jason van Berkel (rechts) en Bram Schellekens dragen na de eerste uitleg van Jip van Krieken hun koptelefoon en zetten hun eerste schreden in de wereld van mixen en draaien. (Foto: Bas van den Biggelaar).