Yvonne Bergman en Rogier van Raamsdonk vieren hun zilveren jubileum.
Yvonne Bergman en Rogier van Raamsdonk vieren hun zilveren jubileum. Foto: Bas van den Biggelaar

Gelukkig kregen jubilarissen Rogier en Yvonne alsnog een belletje...

Algemeen Esch (c) Nieuws (c)

Internet speelde nog nauwelijks een rol in hun werk toen Rogier van Raamsdonk (48) en Yvonne Bergman (44) hun eerste stapjes zetten in het toenmalige assurantiekantoor van Henk en Willemien Renders, nu Veldsink Advies Boxtel. De medewerkers vieren intussen hun zilveren jubileum bij het bedrijf. ,,We plakten elke maand heel wat postzegels”, weet Yvonne.

De Essche solliciteerde 26 jaar geleden naar een stageplek. Yvonne: ,,Op dat moment kwam het niet uit binnen het bedrijf, maar later werd ik alsnog door Henk (Renders, red.) gebeld. Zo is mijn loopbaan hier begonnen. Ik kwam net van school en ben min of meer in mijn functie gerold. Ik heb het na 25 jaar nog steeds naar mijn zin.”

DOELMAN

Collega Rogier solliciteerde ook op het moment dat er geen mensen nodig waren. ,,Een jaar later kreeg ook ik een telefoontje en kon ik alsnog beginnen.” Als oud-doelman van het eerste elftal van voetbalvereniging ODC had hij nu wellicht in de sportwereld gewerkt als hij niet in de assurantiën terecht was gekomen. ,,Dat is niet gebeurd, maar sport is altijd een grote hobby van me gebleven.”   

De Boxtelaar begon in de binnendienst, maar ging uiteindelijk toch op pad naar klanten. ,,Henk vermoedde dat dit beter bij mij zou passen.” Dus werd Rogier zakelijk adviseur buitendienst. ,,Ik richt me veelal op ondernemers en niet zozeer op de particuliere markt.” Yvonne houdt zich de afgelopen 25 jaar juist wel met die tak bezig. Ze is schade- en particulier adviseur. ,,Ik help onder andere mensen met vragen over verzekeringen.” Het aanbod is echter wel flink veranderd en veel dienstverlening verloopt tegenwoordig digitaal. Yvonne: ,,Vroeger kregen we stapels post binnen en was elke polis van papier. Dat is niet meer zo.”

OVERNAMES

Niet alleen de techniek maakte stappen, het assurantiekantoor zelf ook. De moederorganisatie werd steeds groter. De Lind-groep nam het in 2008 van Henk en Willemien Renders over en in 2011 werd het onderdeel van Veldsink. 

Het huidige Veldsink Advies Boxtel maakt deel uit van een onderneming met zo’n zeventig kantoren. Rogier: ,,Dat was toen we 25 jaar geleden begonnen, wel anders.” Yvonne vult aan: ,,We werkten in een klein en hecht team. Als er een uitstapje was, gingen de partners mee.”

Het tweetal benadrukt dat ook nu de sfeer op kantoor prima is. Rogier: ,,Veldsink kiest bewust voor een breed netwerk van vestigingen. Wij zijn een vertrouwd adres in Boxtel, mensen kennen ons en onze service. We staan dicht bij de mensen. Dat is nooit veranderd.”

Of de zilveren jubilea ook gevierd worden? Een binnenlopende collega verraadt niets... Yvonne: ,,Geen idee, we laten ons verrassen.”

OP DE FOTO: Yvonne Bergman en Rogier van Raamsdonk hebben wat te vieren. Ze werken 25 jaar bij hetzelfde assurantiekantoor, dat in de loop van de tijd wel tweemaal werd overgenomen. (Foto: Bas van den Biggelaar).