Is betaald parkeren in Boxtel nog wel nodig nu de inkomsten zo laag zijn, vraagt Vera Brouns van oppositiepartij CDA zich af. Er zijn echter weinig politieke medestanders voor het afschaffen ervan. Maar goed, het fietsbezoek neemt wel toe...(Foto: Peter de Koning).
Is betaald parkeren in Boxtel nog wel nodig nu de inkomsten zo laag zijn, vraagt Vera Brouns van oppositiepartij CDA zich af. Er zijn echter weinig politieke medestanders voor het afschaffen ervan. Maar goed, het fietsbezoek neemt wel toe...(Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Wat te doen met het parkeren in Boxtel?

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Zestig mille verloor Boxtel vorig jaar op parkeren. Een deel van de betaalde plekken zijn met de herinrichting van de Markt eind 2018 verdwenen. Ook corona heeft invloed gehad op de inkomsten, maar is niet de hoofdoorzaak van de verminderde inkomsten. ,,Mogelijk komen inwoners vaker met de fiets”, geeft een gemeentelijk woordvoerder aan. Wat te doen met het parkeren?

Er waren enkele omstandigheden die ervoor zorgden dat de inkomsten voorgaande jaren tegenvielen. Tot juli 2019 gold bijvoorbeeld de proef blauwe zone ook nog voor het terrein aan de Prins Hendrikstraat, achter restaurant Malai Thai (voorheen Meneer Van Dommelen). Ook droeg corona niet bij aan de parkeerinkomsten over 2020, want de winkels waren gesloten en dat trok minder mensen naar het centrum. In beide jaren kostte het parkeerregime meer dan dat het opleverde. 

In zowel 2019 als 2020 kwam er zo’n twee ton binnen, bijna de helft minder dan de 350.000 euro die jaarlijks aan inkomsten op de begroting staat. Een aanpassing hierin is wellicht noodzakelijk, denkt het college van B en W. Oftewel: het gemeentebestuur houdt er rekening mee dat die inkomsten structureel lager blijven uitpakken.

BLAUWE SCHIJF

In het coalitieakkoord van de regerende partijen is afgesproken het betaald parkeren te behouden op locaties waar weinig plek is en de parkeerdruk hoog. Fractievoorzitter Vera Brouns van oppositiepartij CDA ziet daarentegen liefst het gehele betaald parkeren verdwijnen. ,,Ook in omringende gemeenten is dat niet meer”, verwijst zij naar bijvoorbeeld Vught, Meierijstad en Best, waar alleen gewerkt wordt met de blauwe schijf.

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich oppositiegenoot Mirjam Bemelmans van PvdA-GroenLinks. ,,Ik zou juist de tarieven omhoog doen. Dat stimuleert het fietsgebruik.” Immers, momenteel kost het nog geen euro per uur om je auto in een betaald vak te zetten. Maar wordt het centrum van Boxtel aantrekkelijker voor gasten als de kosten voor een bezoekje toenemen? Brouns (CDA) denkt van niet. ,,We willen niet nog meer mensen wegjagen.”

Al kan het ook zijn dat er juist meer mensen met de fiets zullen komen. Dat verkeer is in ieder geval toegenomen in het kernwinkelgebied, zo tekent wethouder Fred van Nistelrooij op in de eerste bestuursrapportage van het college.

MELKKOE

De VVD is geen voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren, maar wil ook niet dat dit wordt gebruikt als ‘melkkoe van de gemeente’, vertelt fractievoorzitter Rob Kuppens. ,,Ik denk niet dat het ooit als structurele inkomstenbron voor de gemeente is bedoeld, eerder om de kosten te dekken van bijvoorbeeld de aanleg van de meters, reguleren van het parkeren, enzovoort.” 

Als mensen gratis hun auto mogen wegzetten, wordt het wel lastiger om de kosten te dekken via de betaalautomaat of mobiel betalen. ,,Maar”, zo stelt Brouns (CDA), “dat bedrag is zó laag, dat je je moet afvragen of het betaald parkeren nog wel nut heeft.” 

De inkomsten kunnen nog wel toenemen als de betaalde zone wordt uitgebreid. Boxtel doet daar momenteel ook onderzoek naar: het gebied voor vergunninghouders aan de Mgr. Bekkersstraat wordt weinig gebruikt. Als daar een parkeerautomaat komt, kunnen naast de vergunninghouders ook andere automobilisten hun wagen kwijt.

KERNTAKENDISCUSSIE

Balans pleitte in aanloop naar de verkiezingen voor het afschaffen van het betaald parkeren. Maar de partij deed tijdens het opstellen van het coalitieakkoord met Combinatie95 en INbox water bij de wijn en houdt er nu dus alsnog aan vast. Toch houdt fractievoorzitter Gerlof Roubos nog een slag om de arm: ,,60.000 euro verlies is toch verlies. Als blijkt dat er bezuinigd kan worden op het parkeren, dan moeten we daar in het kader van de kerntakendiscussie die we voeren wel iets mee, denk ik.”

OP DE FOTO: Is betaald parkeren in Boxtel nog wel nodig nu de inkomsten zo laag zijn, vraagt Vera Brouns van oppositiepartij CDA zich af. Er zijn echter weinig politieke medestanders voor het afschaffen ervan. Maar goed, het fietsbezoek neemt wel toe...(Foto: Peter de Koning).