Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Kermissen gaan door dankzij andere opzet

Algemeen Liempde (c) Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Met de huidige regels kunnen de kermissen in Boxtel en Liempde alsnog blijven doorgaan. De gemeente heeft deze dusdanig opgezet, dat iedere persoon circa vijf vierkante meter de ruimte heeft. Hierbij wordt er ook controle gehouden op het maximaal aantal bezoekers. Daardoor kunnen dit soort evenementen, ondanks de nieuwe, strengere maatregelen, doorgaan. Dat laat de gemeente desgevraagd weten.

Bij de entrees en de uitgangen van beide kermissen, komen controles zodat het maximum aantal bezoekers kan worden bijgehouden. Dat gebeurt alleen op de locaties waar de grote attracties komen. In Boxtel is dat op het Breukelsplein. Naar schatting kunnen daar maximaal zo’n zes- tot zevenhonderd bezoekers terecht. Kleinere attracties en eetkramen komen op de Markt te staan. De kermis wordt gehouden vanaf vrijdag 20 augustus.

In Liempde staan de grotere attracties op evenemententerrein D’n Tip, waar maximaal 440 bezoekers tegelijkertijd mogen zijn. De overige attracties staan rond het Raadhuisplein. Daar vindt de festiviteit van zaterdag 31 juli tot en met woensdag 4 augustus plaats. 

OP DE FOTO: De kermis in Liempde in 2019. Ook dit jaar kan de jeugd in de gemeente Boxtel genieten van de attracties, zowel in Liempde als in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).