Afbeelding
Foto: Zonnebloem Liempde

Gasten Zonnebloem stralend middelpunt tijdens Liempdse gildedag

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

Onder perfecte weersomstandigheden verzorgde gilde Sint-Antonius Abt uit Liempde vrijdag een middag vol activiteiten en demonstraties voor de plaatselijke Zonnebloem-afdeling.

De gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem werden warm welkom geheten op het terrein aan de Oude Dijk. Gildehoofdman Roger van Laere sprak iedereen in het begin toe en vermeldde daarbij een paar aardige wetenswaardigheden en achtergronden van het Liempdse broederschap. 

Vervolgens werden de gasten in de watten gelegd. Onder meer met een demonstratie vendelzwaaien, begeleid door een tamboer, en met kruisboogschieten. Een aantal vrijwilligers werd uitgenodigd om de kruisboog zelf ter hand te nemen, waarbij bleek dat het verdraaid moeilijk is om dat kleine schijfje op de twaalf meter hoge mast eraf te schieten. Aat Vorstenbosch had het snel in de vingers: die bleek de succesvolste schutter. 

Een aantal deelnemers vond het ook heerlijk om jeu de boules te spelen en elkaar in ontspannen sfeer af te troeven. De vrijwilligers van het Liempdse gilde en de Zonnebloem zorgden ervoor dat iedereen werd voorzien van de nodige drankjes en hapjes.

Terugkijkend was het elkaar ontmoeten en gezellig buurten het belangrijkste van deze middag voor de deelnemers, vooral omdat de coronapandemie dat lange tijd onmogelijk maakte. 

OP DE FOTO: Een compilatie van de middag vol activiteiten, verzorgd door het gilde Sint-Antonius Abt voor de Zonnebloem Liempde. (Foto: eigen collectie).