Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Boxtelse honkballers hebben geen kind aan Houten Dragons

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De verwachtingen waren hooggespannen voor het duel van de honkbalmannen van JRC Ducks in Utrecht. Maar Houten Dragons werd zondag uiteindelijk eenvoudig aan de kant gezet door de Boxtelaren...

De tegenstander had al sterke uitslagen neergezet deze competitie, maar Ducks speelde van begin tot eind een goede pot, zowel aan slag als defensief. Bijna elke inning scoorden de bezoekende ploeg wel wat punten, waarna in het veld de voorsprong feilloos verdedigd werd. 

Opvallend daarbij was de offensieve strategie van de Boxtelse formatie: die speelde het zogenaamde ‘small ball‘. Oftewel punten scoren zonder veel slaggeweld, maar met de nadruk op opofferingsslagen, tactische hits en slim honklopen.

JUISTE MOMENTEN

De combinatie van Thor van den Dool en Max Denteneer als eerste en tweede slagman liep goed, de Boxtelaren lieten de werpers uit Houten veel gooien en sloegen op de juiste momenten punten over de thuisplaat. Hierdoor was de voorsprong van Ducks in de vijfde inning al opgelopen tot tien punten.

De thuisploeg had aanvallend niets te melden. In het veld verdedigden de heren van Ducks foutloos. Startend werper Yannick Brechenmacher limiteerde hard contact en incasseerde zo slechts twee honkslagen en nul punten in de eerste vier innings. 

BEKRONING

Ook vervangend werpers Jeroen van Nes en Sjors Gevers gaven niks weg en hielden zo de nul op het scorebord voor de tegenstander. Laatstgenoemde bekroonde de middag nog met een tweepunts-homerun. 

Na zeven innings stond er een 0-13 stand op het scorebord, in het voordeel dus van het Boxtelse honkbalteam. In de sport treedt dan de zogeheten mercy rule in werking: als de voorsprong in de zevende inning groter is dan tien punten, wordt de wedstrijd beëindigd. 

Sam van Dijck had het hoogste slaggemiddelde (1.000) van de Boxtelaren en Gevers sloeg de meeste punten binnen (3) tijdens het duel in Utrecht. (Foto: Hans Verberk).