Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Ierse sessie schuift maand op

Algemeen Esch (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De eerste editie van de Ierse sessie op de nieuwe locatie laat nog een maand langer op zich wachten. De vrijdag aangekondigde verscherping van de coronaregels noopte de organisatie tot het opschorten van de muzikale activiteit bij Ons Café in Esch.

In overleg met de gemeente Boxtel en uitbater Michel van der Sande van het Essche café is besloten om het evenement dat zondag 18 juli na lange tijd weer gehouden kon worden, te annuleren. Het is volgens de nieuwe regels niet toegestaan om live muziek te maken, zowel binnen als buiten een horecalocatie. 

De organisatie baalt van het uitstel, maar geeft tevens aan dat er geen afstel komt. Zondag 15 augustus staat namelijk alsnog de eerste editie van de Ierse sessie van dit jaar gepland. De regels die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vrijdag hebben afgekondigd, gelden tot en met vrijdag 13 augustus. Het is dan nog altijd mogelijk dat de muzikale middag verder opschuift in de agenda, maar daar gaat de organisatie pas vanuit als dit vanuit Den Haag duidelijk wordt gemaakt.

De Ierse sessie van 15 augustus is ook van 13.30 tot 17.00 uur in Ons Café aan de Leunisdijk. Aanmelden via onscafe@ziggo.nl..

OP DE FOTO: Een Ierse sessie, hier nog op de vorige locatie. (Foto: Gerard Schalkx).