Afbeelding
Foto: JAS Liempde

JAS Liempde sluit vreemd jaar toch af met spetterend kamp

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

Ondanks een jaar vol beperkingen moet het toch mogelijk zijn om Liempdse jeugd iets gaafs voor te schotelen, moet de organisatie van Jong Actief Sportief (JAS) Liempde hebben gedacht. Dat is afgelopen weekend zeker gelukt. Een stormbaan, kamperen, lasergamen: het was allemaal mogelijk.

Voor alle leden werd zaterdag en zondag een groot kamp gehouden in en om jeugdhuis Pius X. De circa vijftig kinderen konden zich zaterdagmiddag uitleven tijdens een zeskamp op onder andere een zestien meter lange opblaasbare stormbaan. En op de leiders. Die stonden namelijk op een schavot, klaar om door de kids bekogeld te worden met natte sponzen en scheerschuim. 

In het jeugdhuis zelf was een knutselruimte ingericht zodat deelnemers een mooie tas konden versieren als herinnering aan dit weekend. Na het eten (er was een frietkraam geregeld) gingen de allerkleinsten naar binnen voor een bingo, terwijl de grotere jeugd in het trimbos mocht lasergamen.

WEINIG NACHTRUST

Na de bingo vertrokken de kleintjes naar hun slaapvertrek om nog een film te kijken. Niet allemaal haalden ze het einde: veel van hen waren al gauw vertrokken richting dromenland. De rest mocht zich opmaken voor het nachtspel. Zij moesten tijdens een uitgezette tocht ‘onzichtbaar’ blijven voor zogeheten spotters. Bij elke passerende auto doken de deelnemers dan ook de bosjes, sloot of het maïsveld in. Veel nachtrust heeft die oudere groep niet gehad. Zondagochtend werden ze gewekt met pollepel en pannen. Dat werd niet door iedereen in dank afgenomen...

FOTOSPEURTOCHT

Toch was er weinig tijd voor gemor, want na het ontbijt stond alweer een fotospeurtocht op de planning wat ruim zes kilometer banjeren door Liempde betekende. Daarna werd nog een groepsfoto gemaakt, als afsluiting van het kamp. Moe maar voldaan werd iedereen weer opgehaald door de ouders. De organisatie is blij dat het kamp toch nog mogelijk bleek. ,,Zo hebben wij als JAS toch het seizoen mooi kunnen afsluiten door grote glimlachen te toveren op de Liempdse kindergezichtjes.”

Echter, om alle activiteiten ook volgend seizoen goed geregeld te krijgen, zoekt JAS vrijwilligers die anderhalf uur in de week tijd vrij willen maken, met name op woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Ook op andere avonden is hulp welkom. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@jasliempde.nl..

OP DE FOTO’S: De kinderen hebben dit weekend veel plezier gehad tijdens het afsluitende kamp van JAS Liempde. (Foto’s: eigen collectie).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding